Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć' k tebi tri stotine ljet

Za vikend 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj

Svetu misu u svetištu u nedjelju u 11 sati predvodit će zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša
Brojni vjernici na blagdan Velike Gospe došli u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke Zeljko Hladika/PIXSELL

Ovogodišnje, 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 9. i 10. rujna pod geslom “Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć’ k tebi tri stotine ljet”.

-Tristo godina izvršavanja Zavjeta nije samo tradicija ili običaj. To je tristo godina čvrste vjere i molitve, hodočašća, usrdnih prošnji i uslišanja. Sve nas to obvezuje na zahvalnost i vjernost. Zahvalnost, zbog nebrojenih milosti i dobara koja smo po zagovoru Majke Božje Bistričke zadobili Božjom dobrotom. Vjernost, zbog činjenice da nas Marija tijekom tri stoljeća nije iznevjerila već je trajno uza zagrebački puk svojom zagovornom molitvom. Zbog toga Zavjet dan u prošlosti obvezuje i nas u sadašnjosti- naglašavaju u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Svetu misu u svetištu u nedjelju u 11 sati predvodit će zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša.

-Pozvani su svi vjernici, a osobito mladi da se hodom uključe u ovu procesiju, a oni koji imaju narodne nošnje neka ih obuku. Uvijek su dobro došli u procesiju pripadnici vatrogasnih postrojbi i lovaca u svojim svečanim odorama, kao i pripadnici različitih udruga. Župe koje imaju svoje barjake neka ponesu i nose ih u procesiji- ističu uz Zagrebačke nadbiskupije.

 

Događanja
Grad Zagreb