Za razvoj komunalnog gospodarstva gradovima i općinama do 400 tisuća kuna

Prijave se zaprimaju do 1. lipnja
radovi-cesta Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini.

Sredstvima će se sufinancirati izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture; izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora i drugih objekata koji pridonose podizanju razine javnih usluga i poboljšanju kvalitete življenja u naseljima jedinice lokalne samouprave; troškovi stručnog nadzora nad izvođenjem radova; nabava opreme i strojeva kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

Prijave se zaprimaju do 1. lipnja, dok je rok za provedbu aktivnosti na projektima koje se sufinanciraju do 31. prosinca. Najviši iznos sufinanciranja može iznositi 400.000 kuna, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Obrasci i više informacija o ovom natječaju dostupni su OVDJE.

 

Hrvatska
Ostalo