Vozni park ZET-a bogatiji za četiri nova specijalizirana kombi vozila

Za kupnju vozila Grad Zagreb je izdvojio 2,2 milijuna kuna

Zajedno s direktoricom ZET-a Ljubom Žgelom, gradonačelnik Milan Bandić predstavio je nova specijalizirana kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio nešto manje od 2,2 milijuna kuna.

-Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje prijevozu osoba s invaliditetom, a koji je za korisnike besplatan- rekao je gradonačelnik na Remizi.

Navedenu uslugu, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, ukupno koristi oko 1300 osoba. Dnevno se preveze 80-90 odraslih osoba s invaliditetom, te 40-50 djece s poteškoćama u razvoju (vrtićka djeca, osnovnoškolci i djeca do 15 godina starosti), Prijevoz svakodnevno koriste za odlazak na posao, fakultet, u školu, na rekreaciju, radnu terapiju i ostale aktivnosti.

ZET uslugu prijevoza osoba s invaliditetom pruža još od 1994. godine, a kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao. Dokaz tome su ova 4 nova specijalizirana kombi vozila, s kojima vozni park ZET-a sada broji ukupno 29 vozila. Nabavkom ovih novih vozila učinjen je još jedan iskorak u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom.

-Dokazujemo da je Zagreb – Grad jednakih mogućnosti za sve. Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i na tome ćemo inzistirati- zaključio je gradonačelnik na kraju.

Vozila su inače, opremljena specijalnim rampama za osobe s invaliditetom.