Skupa vožnja

Vozio u prekršaju pa ga razotkrila prometna nesreća, završio u zatvoru i ostao bez automobila

Vozio pod utjecajem od 1,00 promil alkohola u krvi, za vrijeme zabrane upravljanja te dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova
Zagreb: Policija na Jadranskoj aveniji provjerava propusnice i kršenje samoizolacije Emica Elvedji/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je višestrukom počinitelju prekršaja trajno oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske.

Kako navode u izvješću, 47-godišnjak je, 24. prosinca oko 17 sati, sudjelovao u prometnoj nesreći u Ulici Vladimira Nazora u Svetom Ivanu Zelini. Premda nesreću nije skrivio, provjerom je utvrđeno kako vozi pod utjecajem od 1,00 promil alkohola u krvi, za vrijeme zabrane upravljanja te da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću sudske presude od 26. veljače, vozilo mu je trajno oduzeto i bez naknade u korist Republike Hrvatske. Presudom mu je izrečena i kazna zatvora od 60 dana – uvjetno na godinu dana te novčana kazna u iznosu od 350 eura. Također, vozaču je izrečena zabrana upravljanja u trajanju od 12 mjeseci.

Crna kronika
Sveti Ivan Zelina