Detalji tragedije na Pelješcu

Vozač pogrešno skrenuo za pristanište pa automobilom sletio u more

Vozio je pod utjecajem
automobil more Grgo Jelavić/PIXSELL

Očevidom je utvrđeno da je vozilom koje je sletjelo u more na Pelješcu pri čemu je poginula putnica upravljao 47-godišnjak koji je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište, priopćila je dubrovačko-neretvanska policija. S njim se u vozilu nalazilo još troje putnika – 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja.

Vozeći se iz smjera Stona u pravcu Splita, pogrešno je skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu, dodaje. Odmah nakon slijetanja su iz vozila samostalno i bez ozljeda uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu. Njeno su tijelo oko 2:25 sati izvukli ronioci Interventne jedinice policije.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 promila. Uhićen je te će zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu, biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave. Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

Crna kronika
Hrvatska