VLADO STEPANIĆ, dobitnik nagrade za životno djelo: Sport je nešto najljepše što se mladom čovjeku može dogoditi

Veliki opus u sportskom radu goričkog sporta s naglaskom na nogomet i Udarnik u rodnome Kurilovcu ostavio je Vladimir Stepanić
DSC_6548

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice nakon nešto više od dvije godine ponovno je održala tradicionalnu priredbu proglašenja najboljih u goričkom sportu. Nagrade najboljima dodijeljene su u 12 kategorija, a lijepo ispunjena dvorana POU dokaz je kako je velikogorička sportska obitelj velika i bogata.

A upravo veliki opus u sportskom radu goričkog sporta s naglaskom na nogomet i Udarnik u rodnome Kurilovcu ostavio je Vladimir Stepanić, kojem je pripala nagrada za životno djelo.

-Ovo je ekstra emocija nakon 45 udarničkih ljeta. Kada se to oplemeni na ovakav način, sigurno je to razlog za zadovoljstvo i ponos. Sama me priredba razgalila, jer ovdje je bilo jako puno djece i mladosti, a to me jako veseli. To je najljepše što sport nosi, jer kada ste u njihovom društvu i vi se osjećate mlađim- započeo je razgovor Vlado Stepanić, rekavši kako se upravo kroz sport stvaraju nova prijateljstva.

-Upravo je to najveća odlika i poslanje sporta. Sport je nešto najljepše što se mladom čovjeku može dogoditi- napominje Stepanić, koji je osim u Udarniku, aktivan bio i u Zajednici, gdje je u jednom mandatu obnašao dužnost predsjednika.

-Godine koje su iza nas nisu nudile takav raspon sportskih udruga. Tada su to bili začeci, kao što je to bilo u moje vrijeme kada je centar goričkog sporta bio stari Radnik u Kolarevoj ulici. Velika Gorica je s godinama rasla, a samim time porastao je i interes mladeži za sportom. Moja poruka je da se i dalje stvaraju uvjeti za bavljenje sportom i rekreacijom- zaključio je ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo Vladimir Stepanić.

Uz Stepanića, nagradu za životno djelo posthumno je dobio i dugogodišnji tajnik Zajednice sportskih udruga Davor Štuban.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija