Veliko ime turopoljskog nogometa

VIDEO: Memorijalni turnir Stjepan Kovačić-Pero podržali Ante Budimir i Ivan Perišić

NK Polet u subotu organizira turnir mlađih pionira Stjepan Kovačić-Pero
358076903_248166904628515_4180807686256677123_n

U znak sjećanja na Stjepana Kovačića-Peru koji je u turopoljskom nogometu ostavio neizbrisiv trag, NK Polet lani je odlučio pokrenuti turnir mlađih pionira u njegovu čast.

Još od dječačkih dana nogomet je bio njegova najveća ljubav. I život! Radnik, Prvomajska iz Zagreba, Polet i opet Radnik bile su Perine igračke stanice, a nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu te su pod njegovim vodstvom stasali igrači poput Panadića, Pavličića, Župetića, Cvitanovića i ostalih.

-To je bio Pero – miran, tih, znao je sve o nogometu, a najvažnije od svega je da je imao ono nešto u sebi i način na koji to prenijeti na mlade igrače. Znao je kontrolirati svaku svoju gestu i izgovorenu riječ, a time su iste onda imale posebnu težinu i značenje, te ostale u memoriji mnogih- kažu o Peri u Poletu, gdje se ponovno vratio krajem devedesetih godina i postao važnom karikom u stvaranju budućeg važnog čimbenika gradskog nogometa.

-Pero je u Buševcu ostao do posljednjih dana svog života, a unatoč bolesti koja ga je odmaknula od nogometa on se uporno vraćao i vraćao. Nije pravio razlike ni među klubovima ni među ljudima i bio je jedan od čvrstih zagovornika Gorice koja je upravo iz njegovog Buševca preselila u njegov grad, na njegov stadion… I niste ga mogli promašiti. Ni po kiši, ni po snijegu, njegovo mjesto je oduvijek i zauvijek bilo rezervirano kako na tribinama u Buševcu, tako i na tribinama velikogoričkog gradskog stadiona. Bio je jedan od dvojice velikih sportskih imena koji je imao doživotnu počasnu ulaznicu za sve nogometne priredbe na velikogoričkom gradskom stadionu- ističu u Poletu.

No, Stjepan Kovačić nije bio samo sportaš i trener, bio je i čovjek koji se u svim trenucima znao nositi i s ostalim obavezama unutar sporta i nogometa. Tako je u periodu od 1983. – 1987. godine obnašao i dužnost predsjednika Radnika te su upravo te godine bile ključne za kandidaturu Velike Gorice u dobivanju Univerzijade ’87 koja je ispisala novu sportsku budućnost grada Velike Gorice. Za svoj je rad 2010. godine od strane Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice nagrađen nagradom za životno djelo.

U njegovu čast i sjećanje NK Polet Buševec organizira drugi po redu memorijalni turnir mlađih pionira, koji će se na SRC-u Zvrnik odigrati u subotu 22. lipnja s početkom u 9,30 sati.

Podršku turniru dali su i reprezentativci Hrvatske Ante Budimir i Ivan Perišić, kao i poznati turopoljski trener i bivši igrač Poleta Ivan Prelec.

-Dođite i podržite sjećanje na legendu turopoljskog nogometa- poručuju iz Poleta.

Sport
Velika Gorica