VIDEO: Humanitarnom nogometnom utakmicom otvoren 20. Naj naj festival

U kazalištu Žar ptica otvoren je 20. Naj naj festival u sklopu kojeg je odigrana humanitarna nogometna utakmica poznati protiv djece. U sastavu poznatih kojima su se suprotstavila djeca Osnovne škole Gračani bili su; Asim Ugljen, Vedran Mlikota, Mirko Fodor, Damir Hoyka, Drago Utješanović, Tomislav Jelinčić, Krešimir Dolenčić, Rene Bitorajac… 

Jubilarni 20. Naj, naj, naj festival, traje do 1. ožujka 2020., a poseban je ne samo zbog slavljeničkog izdanja, nego i zbog svojeg humanitarnog karaktera, jer je – u cijelosti – posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Sav prihod od prodaje ulaznica na festivalskim predstavama po simboličnoj cijeni od 10 kuna, namijenjen je potpori školskih projekata protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim školama diljem Hrvatske. Na taj ih se način želi potaknuti da ne budu proklamativno mjesta Nulte stope tolerancije na nasilje, već da svojim odnosom prema nasilju i vlastitim projektima njeguju i žive školu bez nasilja.

Naj, naj, naj festival još 2001. godine osnovala je Marija Sekelez kao smotru najboljih dječjih predstava iz cijele Hrvatske.