VIDEO/FOTO: Sjajna Gorica razbila Umag i osigurala Ligu za prvaka

31:17 najbolje oslikava stanje stvari na terenu

Nakon tri uzastopna remija, pred rukometašima Gorice večeras je bio imperativ pobjede kojom su uoči posljednjih šezdeset minuta rješavali svoju sudbinu glede Lige za prvaka. Ništa se nije željelo prepustiti slučaju te je na klupu uz trenera Andriju Nikolića ponovno sjeo i sportski direktor Drago Kovačević. Priprema utakmica sjajno je odrađena, a pristupom i zalaganjem tijekom svih šezdeset minuta Goričani su u potpunosti razoružali goste koji su na kraju ostali zaleđeni na -14. Završilo je 31:17 za Goricu, koja je pobjedom potvrdila Ligu za prvaka.

Gorica je sjajno otvorila utakmicu te zarana povela s 5:1. Sredinom prvog dijela već je bilo +6 (10:4), da bi se na odmor otišlo s prednošću 15:8. 8 primljenih zgoditaka u prvom dijelu najbolje oslikava goričku igru o brani, koja je bila na vrlo visokom nivou. Popuštanja nije bilo niti u drugih trideset minuta u kojima je prednost neprestano rasla.

Prvi strijelac Gorice s 8 pogodaka bio je Lucian Bura, dok su po pet dodali Hrvoje Ceković i Ivan Laljek, a sjajnu večer na golu imao je Tomislav Sladoljev koji je imao 13 obrana.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 13. KOLO
HRK GORICA – RK UMAG 31:17 (15:8)
HRK GORICA: Turčić 3 obrane, Ceković 5, Laljek 5, Goričanec 2, Baković 1, Cikatić, Čakarić 4, Solariček, Jozepović, Sladoljev 13 obrana, Bura 8, Barišić, Tomašić 2, Novak, Gal 4. TRENER: Andrija Nikolić
RK UMAG: Lučin 8 obrana, Buvinić 2, Horozović 1, Dizdar 2, Krupić, Milinković, Tomljanović 1, Matijević 1, Radić, Sinčić 4, Golik 2, Ćuzović 4. TRENER: Boris Lisica