VIDEO/FOTO: Povijesni dan za Općinu Orle koja od danas ima označene konjičke staze

Općina Orle od danas je bogatija za 85 kilometara konjičkih staza, čime je turistička ponuda Zagrebačke županije dodatno obogaćena

Općina Orle od danas je bogatija za 85 kilometara konjičkih staza, čime je turistička ponuda Zagrebačke županije dodatno obogaćena. Idejni začetnici ovoga projekta su Željko Matejčić i Ivan Miklin, vlasnik Konjičkog centra Miklin, koji su dobili svesrdnu podršku načelnika Ervina Vujice, koji je i sam jedan dio označenih staza prošao jašući na konju.

-Ovo je povijesni dan za našu općinu, koji nam donosi veliku priliku u razvoju ruralnog turizma. Imamo preko 200 kilometara staza, od čega je označeno 85 kilometara. Željko i Ivica su sve to prošli i napravili priču, a mi iz Općine smo ih u tome i podržali- istaknuo je načelnik Ervin Vujica, koji vjeruje kako će ove staze postati dugoročni turistički potencijal cijelog ovog kraja.

-Napravili smo i prve smeđe table na našem području, kako bi svim jahačima pružili dobrodošlicu. Ovo je jedan u nizu razvojnih projekata općine Orle za koji vjerujem da će značajno doprinijeti i turističkoj ponudi cjelokupne županije- poručio je Vujica.

U Orle su se danas slili mnogobrojni jahači iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i poznato glumačko lice Dušan Bučan, koji je prije dvije godine na konju prošao rutu od Hrvatske sve do Crnog mora.

-Ovo je sjajna priča i lijepo da se ovakva stvar oko konjičkog turizma razvija u ovom kraju- rekao je Bučan i poručio kako će ga se često moći vidjeti u ovom dijelu Posavine.

Željko Matejčić, vjeruje kako će grupe konjara biti sve češća pojava u Orlima.

-Hvala svima što ste došli i uveličali ovo otvaranje. Ove konjičke staze vjerujem kako će privući i konjare iz cijele Hrvatske, ali i Europe- kazao je Matejčić, koji je posebnu zahvalu uputio Ivanu Miklinu, koji već 30-ak godina vodi Konjički centar Miklin.

-Hvala mu što je svima nama omogućio da uživamo u ovome. Sve ove staze bilo je šteta ne označiti, a naša je želja da cijela Hrvatska vidi ove lijepe posavske cure- istaknuo je Željko Matejčić.

Ivan Miklin, vlasnik Konjičkog centra Miklin, nije krio zadovoljstvo što je realiziran ovaj projekt, koji će u konačnici svi vjeruju imati brojne benefite za cijeli kraj.

-Drago mi je što ćemo promovirati ovaj naš kraj, koji je prekrasan. Vjerujem kako ćemo se ovako sve češće družiti- kratko je rekao Miklin.

Današnji događaj pjesmom i plesom upotpunili su KUD Slavuj iz Bukevja i KUD Veleševec.

Između ostaloga, svoj obol organizaciji dali su i Klub žena Orle, Udruga mladih Orle te Klub mladih Veleševec.