VIDEO/FOTO: Obilježena 30. godišnjica 153. velikogoričke brigade HV-a

Tom je prilikom potpisan Sporazum između Udruge 153. brigade i Grada Velike Gorice
DSC_6607

U Velikoj Buni, prigodnom svečanošću obilježena je 30. godišnjica velikogoričke 153. brigade Hrvatske vojske, a kao izaslanik premijera, ondje je bio i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je rekao kako su impresivne brojke vezane za ratni put te brigade, te napomenuo kako su, nažalost, 72 pripadnika poginula.

-Danas je dan kad im se svima zahvaljujemo na svemu što su dali i za ovaj kraj i za cijelu Republiku Hrvatsku- istaknuo je Božinović.

Ivan Zagorec, predsjednik Udruge 153. brigade u svom je govoru s ponosom govorio o  događanjima na ratnom putu brigade.

-Cilj nam treba biti promicanja vrijednosti Domovinskog rata, kao i čuvanje i širenje povijesne istine o ratnom putu, svih vjerodostojnih svjedočenja i čuvanja uspomene na 72 poginula pripadnika brigade- rekao je Zagorec, koji je tom prilikom potpisao i Sporazum o suradnji između Udruge i Grada Velike Gorice.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar naglasio je kako su Spomen parkom željeli ostaviti neizbrisiv trag na hrvatske branitelje.

-I kada nas više ne bude ovdje, 153. brigada i sjećanje na herojska djela koja ste učinili, na oslobođenje, na čuvanje naše domovine, ostat će zauvijek- poručio je Ačkar.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija