Olimpijski plamen je upaljen

VIDEO/FOTO: Neka igre započnu. Najmlađi Velikogoričani na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjeluje 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek
DSC_8096

Zajednica športskih udruga uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici po prvi je puta organizirala Olimpijski festival dječjih vrtića.

Radi se o manifestaciji koja, njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova društva, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjeluje 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek. Mali sportaši natječu se u četiri atletske discipline – trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25m te nogometu.

Zajednica športskih udruga u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom osigurala je za svako dijete prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima festivala, a pored toga, svako dijete dobilo je prigodnu medalju, majicu s logom i u boji vrtića za natjecanje.

Uoči početka natjecanja Ema Bakula iz TKD Velika Gorica pročitala je olimpijsku zakletvu.

Donosimo djelić atmosfere.

Sport
Velika Gorica