VIDEO/FOTO: Josip Jurič u sudačkoj nadoknadi rastužio Gradiće

Jurič u 93. poništio Antu Banića

Bili su nogometaši Gradića na pragu prve prvenstvene pobjede (pobjeda u 1. kolu oduzeta im je za zelenim stolom, op.a) u turopoljskom derbiju 4. NL Središte Zagreb-skupina B. Na njihovu veliku žalost, rastužio ih je u sudačkoj nadoknadi Josip Jurič, koji je pogodio za 1:1 i ispostavit će se za veliki bod Mraclina.

Tvrda i čvrsta utakmica nije obilovala s previše šansi, izrazitije su prilike imali domaći igrači koji su u dva navrata sami izlazili na gostujućeg vratara Dražića. Najprije je u prvom dijelu sam na Dražića izašao novopridošli Harambašić. Dražić je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik i sačuvao svoju mrežu netaknutom. Jedina dva gostujuća pokušaja bila su preko Roginića iz slobodnog udarca i Milatovića, no bez potrebe za intervencijom vratara Bebleka.

Nastavak susreta ponudio je ono zbog čega se igra nogomet-golove. Domaćini su poveli u 61. minuti golom Ante Banića, nakon prekida kojeg je izveo Škarica, a mladi Banić matirao Dražića za vodstvo gradića. Povukla se domaća momčad nakon toga na svoju polovicu, prepustivši inicijativu gostima, koji nisu ozbiljnije zaprijetili. Štoviše, u 90. su mogli primiti i drugi gol. Sijevnula je domaća kontra koja je u mat poziciju izbacila Božića, čiji je udarac zaustavio Dražić.

I kada se već činilo da će domaćini uknjižiti tri boda na njihovu veliku žalost ukazao se Josip Jurič koji je neobranjivo pogodio pod gredu nemoćnog Bebleka za 1:1.

4. NL SREDIŠTE ZAGREB-SKUPINA B, 6. KOLO
NK GRADIĆI – NK MRACLIN 1:1 (0:0)
STRIJELCI: 1:0 Ante Banić (61), 1:1 Josip Jurić (90+3)
NK GRADIĆI: Beblek, Budimir, Turkalj, Cindrić (od 55. Banić), Krstanović, Vojnić, Hrženjak (od 75. Šuman), Borovac, Harambašić (od 75.D. Posavec), Škarica (od 89. Božić), P. Posavec. TRENER: Marko Biljan
NK MRACLIN: Dražić, Petravić, Domitrović (od 46. Debijađi), Skrbin, Dandić (od 83. Kos), Klarić (od 55. Vidović), Onić (od 73. Šikić), Koleš (od 55. Jurić), Roginić (od 83. Cvetnić), Hajduk, Milatović. TRENER: Damir Milanović