I ja ću biti olimpijac

VIDEO/FOTO: Dječji vrtić Žirek najbolji na Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Grada Velike Gorice

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjelovalo je ukupno 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek, koji su se natjecali u četiri atletske discipline – trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25m te nogometu
DSC_8243

Zajednica športskih udruga uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici po prvi je puta organizirala Olimpijski festival dječjih vrtića. Sudeći prema reakcijama roditelja, odgajateljica, kao i nasmiješenih i razigranih mališana bio je to pun pogodak, jer tijekom dva sata najmlađi Velikogoričani osjećali su se poput pravih sportaša.

Osim što su u defileu prošli stadion, baš kao i na Olimpijskim igrama i oni su pročitali olimpijsku zakletvu što je učinila Ema Bakula, podigli zastavu i upalili olimpijski plamen, nakon čega je započelo dvosatno nadmetanje, ali i navijanje s tribina.

Prednjačili su roditelji Žireka, koji su poput svojih mališana imali zelena obilježja.

Upravo je Dječji vrtić Žirek odnio ukupnu pobjedu na premijernom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, dok je nagrada za fair play pripala Dječjem vrtiću Lojtrica. No, na kraju dana sva su djeca bili pobjednici, jer upravo moto festivala “I ja ću biti olimpijac”, najbolje opisuje manifestaciju koja za cilj ima promicanje sporta među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju.

-Ja vjerujem kako se tu među vama kriju budući olimpijci- kratko je poručio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić, dok je direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen istaknuo kako je ovo dvadeseto izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića.

-Drago mi je što se u ovu priču uključila i Velika Gorica, jer kroz ovaj festival djecu se uči fair playu i međusobnom uvažavanju, ali što je najvažnije onim istinskim vrijednostima sporta- kazao je Balen.

Čast da otvori prvo izdanje Festivala dječjih vrtića u Velikoj Gorici pripala je gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, dok je završnicu i proglašenje najboljih uveličao njegov zamjenik Neven Karas, koji je uz Gorana Kovačića, proslavljenog olimpijca Damira Martina te tajnika Darka Blažinčića, koji je i pokrenuo cijelu ovu priču, dodjeljivao odličja najuspješnijim vrtićancima.

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjelovalo je ukupno 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek, koji su se natjecali u četiri atletske discipline – trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25m te nogometu.

Sport
Velika Gorica