Svibanj - mjesec mladih i obitelji

Velika Gorica za svibanj priprema niz događanja; sve kreće ovoga vikenda Festivalom igranja

Festival igranja, Revija dječjih nošnji, FIFA obiteljski turnir, izložbe "Turopoljska podgutnica" i „Obiteljska priča“, Zborovanje izviđača Hrvatske i Festival vještina za život, Otvorenje Plazma Sportskih igara mladih, veliki koncert grupe Zabranjeno pušenje, radionice i druge aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša samo je dio onog što očekuje Velikogoričane i goste ovoga svibnja
20230509_101929

Svibanj – mjesec mladih i obitelji obilježit će se po prvi puta u Velikoj Gorici nizom različitih događanja. Festival igranja, Revija dječjih nošnji, FIFA obiteljski turnir, izložbe “Turopoljska podgutnica” i „Obiteljska priča“, Zborovanje izviđača Hrvatske i Festival vještina za život, Otvorenje Plazma Sportskih igara mladih, veliki koncert grupe Zabranjeno pušenje, radionice i druge aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša samo je dio onog što očekuje Velikogoričane i goste ovoga svibnja.

Omjesecu prepunom događanja tim povodom u Centru za posjetitelje pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti u Gradu Velikoj Gorici Lana Krunić Lukinić i direktorica TZ Velike Gorice Maja Toth predstavili su sve novosti vezane uz nadolazeće manifestacije.

-Kao što ste mogli vidjeti već ovaj vikend nam je bogat brojnim aktivnostima- naglasila je direktorica Turističke zajednice Maja Toth, najavivši za nadolazeći vikend Festival igranja, kojeg zajednički organiziraju Centar rastimo zajedno i Dječji vrtić Velika Gorica.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom, zbog čega organizatori na prostoru oko Muzeja Turopolja pripremaju već pomalo zaboravljene igre (Djed i repa“, „Hoki-poki“, „Glazbene stolice“).

-Na ovaj način želimo promicati kvalitetno provođenje vremena roditelja s djecom- istaknula je Toth, najavivši pritom i cijeli niz događanja koja se tijekom subote i nedjelje očekuju.

Za subotu u 11 sati najavljeno je tako otvorenje Izložbe radova iz projekta Zelena optika na temu “Turopoljske podgutnice” i fotografija na temu “Obiteljska priča”. U 11,30 na rasporedu je čvenk s Augustom Šenoa, dok je za nedjelju pridviđen FIFA obiteljski turnir te Revija dječjih narodnih nošnji.

Pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić naglasila je kako u svibnju u Velikoj Gorici nikada nije bilo toliko događanja, kao što je to slučaj sada.

-Uz ovo što nas očekuje ovog vikenda, svakako bih voljela najaviti Sportske igre mladih koje se u našem gradu svečano otvaraju u petak, 19. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana, koje će okupiti više od 2 500 djece u natjecanju u graničaru i atletici- istaknula je Lana Krunić Lukinić, poručivši kako se toga vikenda održava i 14. Zborovanje izviđača Hrvatske te Festival vještina za život.

-Tu je bitno naglasiti kako ovim događanjem naša Turopoljska udruga skauta Tur slavi 30 godina neprekinutog djelovanja. Za taj vikend najavljen je dolazak tisuću mladih izviđača iz cijele Hrvatske- otkrila je Krunić Lukinić.

Događanja
Velika Gorica