Turopolje 13. prosinca slavi nebesku zaštitnicu

Velika Gorica za Dan grada dobiva Interpretacijski centar, Prljavo kazalište za kraj slavljeničkog dana

Simbolično na Dan grada otvaramo novu eru povijesti našeg Turopolja, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar
Zagreb: Koncert Želim život, zaklade Ana Rukavina na glavnom gradskom trgu Tomislav Miletic/PIXSELL

Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz potporu Grada Velike Gorice i ove godine organizira Advent u Parku plemenite opčine Turopoljske od 2. prosinca do 7. siječnja.

Lijepi crveni rubac, marama, koje su naše Turopoljke vezale svojem dragom oko vrata prilikom odlaska u vojne pohode, a za koji se kaže da je preteča kravate – tema je ovogodišnjeg Adventa, pa će grad biti ukrašen digitalnim podgutnicama, koje su custom made rađene po motivima podgutnice s narodnih nošnji.

Središnja manifestacija Adventa u Gorici svakako će biti proslava Dana grada i nebeske zaštitnice Turopolja, svete Lucije, 13. prosinca. Centralni događaj bit će u 11 sati u Dvorani POU Velika Gorica gdje će se održati Akademija uz dodjelu Javnih priznanja istaknuti Velikogoričanima. Tome će prethoditi otvorenje Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja.

-Simbolično na Dan grada otvaramo novu eru povijesti našeg Turopolja, gdje smo se u traganju za identitetom odlučili za turopoljsku podgutnicu kao motiv, zbog čega je ovaj Advent i specifičan- naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar na konferenciji u Turističkoj zajednici.

Vrhunac slavljeničkog dana bit će u večernjim satima na Trgu Stjepana Radića gdje će se održati koncert legendarnog Prljavog kazališta.

-Prljavci su već jednom nastupili za Dan grada u Velikoj Gorici i to je bio najposjećeniji koncert, upravo zbog toga odlučili smo se za njih i ove godine. Pozivam sve naše sugrađane na Trg Stjepana Radića na koncert, ali i na Advent te da svi zajedno uživamo uoči najljepšeg doba u godini- poručio je Ačkar.

Događanja
Velika Gorica