Velika Gorica uvodi izvanredne nužne autobusne linije

Nove izvanredne autobusne linije prometovat će od ponedjeljka 06. travnja

Grad Velika Gorica osigurao je nužni prijevoz tijekom cijelog tjedna izvanredne autobusne linije za svoje građane do daljnjeg. Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i povratak s istog. Nove izvanredne autobusne linije prometovat će od ponedjeljka 06. travnja.

Prijevoz izvanrednim autobusnim linijama bit će omogućen putnicima uz predočenje valjanih propusnica te za djelatnike u nužnim službama (npr. zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, trgovci) s valjanim iskaznicama. Uvedeno je šest izvanrednih autobusnih linija s minimalno sedam autobusa.

Pet autobusnih linija koje će prometovati odnosno povezivati naselja s Velikom Goricom i jedna autobusna linija (minimalno dva autobusa) koja će prometovati prema Zagrebu (Veliko Polje). Spomenuti prijevoz prema Velikom Polju imat će osam polazaka (3 jutarnja, 3 popodnevna i 2 večernja).

Trase izvanrednih autobusnih linija i njihovi vozni redovi nalaze se OVDJE, kao i izvanredni vozni red ZET-ove autobusne linije (Gl. Kolodvor – Veliko Polje).

Vozni redovi izrađeni su u dogovoru s prijevoznikom, a prema voznom redu VG – V. Polje (8 polazaka – 3 ujutro, 3 poslijepodne, 2 večernja) koji je izrađen prema najfrekventnijim jutarnjim, poslijepodnevnim i večernjim polascima i prilagođen polascima iz Velikog Polja za Zagreb.