Velika Gorica dobila još jednu političku stranku, osnovani su Hrvatski suverenisti

Hrvatski suverenisti Velike Gorice za predsjednika su izabrali Antonia Kuliša, za potpredsjednika je izabran Franko Marić, a tajnik je Tin Peternel

U Velikoj Gorici sinoć je održana osnivačka skupština gradske organizacije Hrvatskih suverenista Velike Gorice. Osnivačkoj skupštini, uz velik broj članova, prisustvovali su saborski zastupnici Hrvatskih suverenista Željko Sačić, Marko Milanović Litre i Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista, ostali članovi predsjedništva stranke te gosti iz Mosta Velike Gorice i HSP-a Velike Gorice.

Okupljenima se obratio general Željko Sačić koji je upozorio na promjenu Ustava za što vladajući traže dvotrećinsku većinu u Saboru, a izgleda da su vrlo blizu dogovoru s najvećim opozicijskim strankama s ljevice, čime bi se već sada teški uvjeti za referendumske inicijative, učinili gotovo nemogućima. General Sačić izrazio je zadovoljstvo novoizabranim vodstvom velikogoričke organizacije Hrvatskih suverenista, jer je riječ o mladim ljudima, punima snage i volje da naprave nešto konkretno čime bi se kvaliteta života u našoj Domovini popravila.

Predsjednik Suverenista, Marijan Pavliček naglasio je još jednom licemjernu i nedosljednu ulogu predsjednika Zorana Milanovića koji zadnjih dva mjeseca u domaćim medijima prijeti i proziva ljude koji se s njim nisu slagali oko ulaska Finske i Švedske, izdajnicima, a onda na summitu NATO-a u Madridu ne spomene prava Hrvata u BiH. Osvrnuo se i na inicijativu saborskog kluba Hrvatskih suverenista oko opoziva ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana zbog kako kaže, nepostojeće vanjske politike RH, nerješavanja graničnih sporova i potpunog nedostataka sluha i nečinjenja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski suverenisti Velike Gorice za predsjednika su izabrali Antonia Kuliša, za potpredsjednika je izabran Franko Marić, a tajnik je Tin Peternel. Na kraju osnivačke skupštine, okupljenima se obratio novoizabrani predsjednik Antonio Kuliš koji je zahvalio na ukazanom povjerenju te najavio kako će se u daljnjem radu podružnica zalagati za kvalitetniji završetak radova aglomeracije, kvalitetniju povezanost željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici s ostatkom grada i okolice, naglasio je zabrinutost radi zanemarivanja određenih ulica i nepostojanja ili loših oborinskih odvodnja u kvartovima poput Bratstva, Kromosovog naselja, lošeg stanja ulica poput Ulice Nikole Tesle, Ulice bana Josipa Jelačića i drugih te je to naveo kao samo dio problema kojima se podružnica namjerava baviti. Naglasio je odličnu suradnju s lokalnim podružnicama Mosta i HSP-a te najavio borbu kako bi se poboljšala kvaliteta života u Velikoj Gorici, šestom po veličini gradu u RH.