Varaždinski biskup u miru monsinjor Mrzljak u Krašiću proslavio 50 godina svećeništva

Monsinjor Josip Mrzljak, biskup u miru, a donedavni varaždinski biskup, proslavio je 50 godina svećeništva – zlatni jubilej, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću. Naime, biskup Mrzljak za svećenika je zaređen 16. studenoga 1969., a mladu je misu proslavio na blagdan svetog Andrije apostola, 30. studenoga u župnoj crkvi u Krašiću.

Prije svete misa kao domaćin se okupljenom narodu najprije obratio zagrebački nadbiskup metropolit kardinal Josip Bozanić. Podsjetio je kako je Josip Mrzljak na današnji dan prije točno 50 godina u svojoj župnoj crkvi slavio svoju mladu misu nakon što je 16. tog istog mjeseca za svećenika zaređen po rukama tada apostolskog administratora Zagrebačke nadbiskupije blagopokojnog kardinala Franje Kuharića.

-Župa Krašić je u Božjoj providnosti postala posebno susretište u raznim prigodama i to ne samo za Zagrebačku nadbiskupiju, Hrvatsku i hrvatski narod nego i šire. Ova župa je vezana uz veliko ime – blaženog Alojzija Stepinca. I danas smo došli na te korijene. Danas smo ovdje da zajedno s biskupom Josipom zahvalimo Bogu za 50 godina plodnog svećeništva. Svi smo ujedinjeni u velikoj molitvi hvale- dodao je kardinal Bozanić. 

Biskup Josip Mrzljak na početku euharistije podsjetio je kako je sveta misa uvijek zahvaljivanje Bogu.

-Danas na poseban način želim zajedno s vama Bogu zahvaliti na 50. obljetnici svoje mlade mise. Isti je dan – blagdan svetog Andrije, isto mjesto – župna crkva Presvetoga Trojstva. Slaviti jubilej znači biti Bogu zahvalan, a na to nas je podsjetio sveti papa Ivan Pavao II. da upravo u tom smislu znamo Bogu zahvaliti za proteklo vrijeme i za sva dobročinstva koje nam je on udijelio. Sve dobro dolazi od dobroga Boga- poručio je biskup u miru Josip Mrzljak. 

Na kraju svete mise svima prisutnima je riječi zahvale uputio upravitelj Župe Krašić vlč. Ivan Vučak. Prije završnog blagoslova biskup Mrzljak je zahvalio braći biskupima, svećenicima i drugim vjernicima te zaželio neka sa svima nama bude ‘izvor svake dobrote’.