Sve domaće na jednom mjestu

U Zagrebu predstavljen Turistički klaster Slavonska košarica

U Zagrebu se predstavljaju u jednoj prodavaonici hrane na Europskom trgu, a poslijepodne na Ekonomskom fakultetu, gdje će razgovarati sa zainteresiranim studentima i profesorima
Zagreb. Turistička zajednica Slavonskog Broda predstavila je turistički klaster “Slavonska košarica” Matija Habljak/PIXSELL

Turistički klaster Slavonska košarica koji okuplja 122 člana iz pet slavonskih županija predstavio se u Zagrebu građanima na Europskom trgu i studentima na Ekonomskom fakultetu, s ciljem promocije proizvoda članova tog klastera i Slavonije kao destinacije.

– Želimo promovirati domaće, autohtone proizvode i suvenire iz pet slavonskih županija, s porukom da ta regija može ponuditi sve domaće na jednom mjestu, istaknula je klaster menadžerica Kristina Šokić iz Grada Slavonskog Broda, koji je 2011. osnovao klaster.

U Zagrebu se predstavljaju u jednoj prodavaonici hrane na Europskom trgu, a poslijepodne na Ekonomskom fakultetu, gdje će razgovarati sa zainteresiranim studentima i profesorima, a sve se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, od kojega je klaster dobio financijsku potporu.

Od ukupno 122 člana klastera, među kojima su brojni proizvođači hrane, vinari, hoteli, OPG-ovi, restorani, trgovine i drugi, u Zagrebu ih se svojim proizvodima predstavlja pet, od vinarija i OPG-ova s bučinim uljima, voćnim rakijama i suvenirima, do tvrtke koja se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda.

– Prosječna cijena Slavonske košarice koju nudimo ovim putem kreće se oko 400 kuna, cijene su konkurentne s obzirom na to da se radi o domaćim proizvodima od isključivo domaćih sirovina, poručila je Šokić.

Klaster Slavonska košarica je zapravo udruga za turistički razvoj regije Slavonija, Šokić kaže da se financiraju iz članarina, koja je 200 kuna godišnje, a u njihovoj promociji aktivno sudjeluje i Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, koja je s Razvojnom agencijom tog grada i suosnivač Klastera. U njega su umreženi proizvođači hrane i pića, pružatelji turističkih usluga, predstavnici javnog, školsko-obrazovnog i znanstvenog sektora te jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave.

Događanja
Grad Zagreb