U Zagrebu predstavljen projekt “Žene za žene”

Projekt će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti

Grad Zagreb

U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je EU projekt “Žene za žene”, koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti.

Njegovateljice će onkološkim bolesnicama tijekom liječenja i oporavka osigurati pomoć u kući – pripremiti ručak, obaviti kućanske poslove, otići u kupovinu namirnica, podići lijekove u ljekarni, prošetati s njima, otpratiti ih na terapiju i drugo.

Vrijednost projekta je 1.392.450 kuna, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza 2. Provedba je počela 26. listopada 2020., a trajat će do 26. travnja 2022. Partneri na projektu su Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Hrvatski forum protiv raka dojke “Europa Donna” i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” pozivaju sve onkološke bolesnice kojima je potrebna ta vrsta podrške da im se jave na e-mail adresu [email protected] te na brojeve mobitela 091/652 0479 i 098/880 843. Više informacija nalazi se na web stranici www.zenezazene.hr