Program za školarce pustolove

U zagrebačkom ZOO vrtu počinje Divlje ljeto

Upisi su u tijeku, a u program se mogu uključiti djeca od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole
BillBoard_Divlje_Ljeto_2024-1440×1080

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom vrtu grada Zagreba održava se Divlje ljeto. Upisi su u tijeku, a u program se mogu uključiti djeca od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

Divlje ljeto djeci predstavlja jedinstvenu pustolovinu, a omogućuje im da zoološki vrt upoznaju na drukčiji način nego tijekom uobičajenog posjeta. Naime, djeca u blizini životinja uče o zadivljujućim činjenicama iz životinjskog svijeta te svladavaju vještine potrebne istraživačima, dok se koristeći mikroskop i izvodeći razne pokuse pretvaraju u prave znanstvenike. Djeca tako doznaju kako se životinje orijentiraju u prostoru te sama iskušavaju neke od tih metoda. Posebno im je zanimljivo vidjeti što sve obuhvaća briga za životinje u zoološkom vrtu, a jedna od najdražih aktivnosti im je priprema poslastica za životinje. Sve to prati mnogo igre i zabave s vršnjacima.

Svaku skupinu, koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora, a program traje po šest sati pet dana – od ponedjeljka do petka. Roditelji biraju smjenu u kojoj će im djeca pohađati program – prva smjena je od 8 do 14, a druga od 14 do 20 sati. Također, djeci su tijekom programa osigurani sav potreban pribor te ručak i sladoled u restoranu “Kod morskog lava”.

Događanja
Grad Zagreb