Na Gradskom stadionu

U Velikoj Gorici u ponedjeljak Olimpijski festival dječjih vrtića

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjelovat će 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek
WhatsApp Image 2024-05-22 at 14.20.38

Zajednica športskih udruga uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora u ponedjeljak, 27. svibnja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici po prvi puta organizira Olimpijski festival dječjih vrtića. Radi se o manifestaciji koja, njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova društva, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

-Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice sudjelovat će 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek. Mali sportaši natjecat će se u četiri atletske discipline i nogometu, posebno u konkurenciji dječaka i djevojčica- upoznao nas je s programom glavni tajnik Zajednice Darko Blažinčić.

Zajednica športskih udruga u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom osigurala je za svako dijete prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima festivala za otvaranje olimpijade. Pored toga, svako dijete dobiti će prigodnu medalju, majicu s logom i u boji vrtića za natjecanje.

Pobjednici dobivaju medalje, diplome i pehare a vrtić/ekipa koja će se najviše isticati u poštivanju olimpijskih pravila dobiva nagradu za Fair Play.

PROGRAM:
16:30 – Okupljanje dječjih vrtića, sastanak s vodstvom ekipa
17:00 – Svečani mimohod
17:10 – Ceremonija otvaranja
17:25 – Početak natjecanja
18:40 – Ceremonija dodjele nagrada i diploma
19:00 – Ceremonija zatvaranja

Sport
Velika Gorica