U Velikoj Gorici broj oboljelih porastao na 28, u samoizolaciji 191 sugrađanin

Na području Velike Gorice potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom te ih je sada sveukupno 28, dok je stanje u susjednim općinama nepromijenjeno, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite

Na području Velike Gorice potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom te ih je sada sveukupno 28, dok je stanje u susjednim općinama nepromijenjeno, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Također, sveukupno 191 Goričanin trenutno je u samoizolaciji, kao i njih 21 u općinama Pokupsko, Kravarsko i Orle.

– Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je još 10. ožujka, već 13. ožujka započeli smo s radom i na našem pozivom centru, a od 24. ožujka formirana je služba za nužnu pomoć našim sugrađanima. Od 6. travnja uveli smo i nužni javni prijevoz za sugrađane koji moraju na posao te na taj način pojačali snage civilne zaštite koje kontroliraju poštivanje mjera u samim autobusima, izvijestio je načelnik Stožera Ervin Kolarec.

Civilna zaštita, nastavlja Kolarec, djeluje u nekoliko segmenata: izdavanje propusnica, ophodnja te pomoć sugrađanima kroz Crvenih križ i dobrovoljna vatrogasna društva, koja pokrivaju 42 mjesna odbora te 8 gradskih četvrti. Također, od osnutka pozivnog centra zaprimljeno je preko 10.5 tisuća poziva, dok je u međuvremenu izdano više od 6.5 tisuća propusnica.

– Sve mjere koje smo donijeli, kao i sve odluke županijskog i državnog Stožera provode se i u Velikoj Gorici. Ovim putem pohvaljujem brojne naše sugrađane koji se drže zadanih mjera, a sve kako bismo spriječili širenje koronavirusa, rekao je Kolarec te uputio zahvale operativnim snagama civilne zaštite.