U ponedjeljak će u štrajku biti cijela Hrvatska

Cirkularni štrajk učitelja i profesora nastavljen je danas u Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Po ustaljenoj praksi sindikati su u podne održali konferenciju na kojoj su najavili kako će sutra u štrajku biti škole u Primorsko-goransko, Brodsko-posavsko, Požeško-slavonskoj i Ličko senjskoj županiji.

-Današnji štrajk na razini četiri županije i nakon premijerove izjave o povećanju plaća je 89,37 posto. To znači da naši članovi i zaposlenici znaju zašto su u štrajku- poručio je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te najavio kako će u ponedjeljak u štrajku biti cijela Hrvatska.

-To je poruka Vladi da izjava premijera u Saboru o namjeru povećanja osnovice za plaće svima, ne znači ispunjavanje naših zahtjeva- rekao je Mihalinec.

Premijer Andrej Plenković jučer je tijekom podnošenja godišnjeg o radu Vlade najavio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja od po 2 posto.