U nedjelju u Kosnici Jurjevske svečanosti

Organizatori ove manifestacije su KUU Turopoljska tradicija te KUD Mičevec koji već godinama imaju dobru suradnju

U povodu blagdana svetog Jurja, 24. travnja, u Kosnici će se održati Jurjevske svečanosti, pučki običaj kojim se slavi proljeće kao simbol novog života. Organizatori ove manifestacije su KUU Turopoljska tradicija te KUD Mičevec koji već godinama imaju dobru suradnju, rezultat njihove dobre suradnje je i zajednička organizacija ove kulturne manifestacije.

-Okupit ćemo se u centru Kosnice, na nogometnom igralištu u 18:00 sati, dok će svečanost započeti u 18:30 sati- izjavili su organizatori, koji su pripremili kulturno-umjetnički program kojim će se dočarati Jurjevski običaji.

-Za ovu proslavu Jurjeva, okupili smo šest kulturno umjetničkih društava, KUD Mičevec, KUD Sveti Andrija, KUD Čiče, KUD Bedenica, KUD Šćitarjevo, KUD Resnik te djeca udruge Turopoljska tradicija koja će pjevati jurjevsku pjesmu te posjetitelje darivati grančicama, a zauzvrat posjetitelji će djeci darivati, novčiće, jabuku, kolač ili neki drugi dar, kako se to radilo nekada u stara vremena- ističu u KU Turopoljska tradicija.

Neće izostati niti paljenje krijesa, a za sve posjetitelje pripremljen je gulaš te zabava uz glazbeni duo Ti i ja.

-Ovom prigodom, pozivamo sve ljude dobre volje da nas posjete, dobro se zabave te nauče nešto iz povijesti Turopolja- poručili su organizatori.