U lipnju u Zagrebu Future Factory

Konačno se u Hrvatskoj realizira jedinstveni događaj za mlade znanstvenike s globalnim mindsetom koji žele napraviti korak više prema uspješnoj znanstvenoj karijeri i otvoriti prostor za razmišljanja izvan okvira prilikom pripremanja vlastitih istraživačkih ideja
future-factory1-770×420

Konačno se u Hrvatskoj realizira jedinstveni događaj za mlade znanstvenike s globalnim mindsetom koji žele napraviti korak više prema uspješnoj znanstvenoj karijeri i otvoriti prostor za razmišljanja izvan okvira prilikom pripremanja vlastitih istraživačkih ideja. Mladim znanstvenicima nije uvijek lako vidjeti perspektivu u Hrvatskoj. Često zaglave u određenom načinu razmišljanja i čini se da sve više traže rješenje u inozemstvu.

Future Factory pruža nove mogućnosti za otključavanje skrivenog potencijala mladih znanstvenika u Hrvatskoj. Održat će se 5. lipnja u Zagrebu i predstavlja kombinaciju elemenata hackathona, Three Minute Thesisa i Dragon’s Dena, po prvi put u Hrvatskoj.

Mladi znanstvenici će imati rijetku priliku iskušati, razvijati i doraditi nove ideje pod mentorstvom hrvatskog Dream Teama iznimno uspješnih profesora s golemim međunarodnim iskustvom. Naglasak ovogodišnjeg Future Factoryja je na području prirodnih i tehničkih znanosti.

Sudionici će raditi s mentorima kako bi pripremili sveobuhvatni prijedlog istraživačkog projekta, dovoljno rigorozan i temeljen na svjetski poznatim potrebama i standardima, vrijedan međunarodne pozornosti i financiranja. Na kraju dana, sudionici će predstaviti svoje projekte u pitch natjecanju, a mentori i publika će glasati za najbolje ideje. Osim kreativnih i praktičnih radnih susreta, Future Factory otvara mogućnosti za nove suradnje jer se sudionicima pruža prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava ne samo s mentorima nego i s drugim sudionicima iz raznih područja prirodnih i tehničkih znanosti.

-Bit će zabavno, izazovno, uzbudljivo – jednom riječju, nezaboravno- poručuju organizatori.

Više informacija na web stranici

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo