Sudjeluje 40 ekipa

U Kurilovcu završne pripreme za Alpas cup. Vlado Stepanić: Cijela naša Hrvatska još uvijek je tu

Listu klubova iz inozemstva predvodi AFC Subiaco Perth, iz Austrije dolaze Sturm i LASK, Verona je predstavnik Italije, dok iz susjedstva dolaze Crvena zvezda, Partizan, Krka, Velež i Željezničar
20240611_111111

U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja SRC Udarnik još jednom će biti mjesto jednog od najkvalitetnijih turnira U-11 na ovim prostorima – “Alpas cupa Grada Velike Gorice”, koji će doživjeti svoje 13 izdanje. Uoči turnira, već tradicionalno u Kurilovcu je najavljen nogometni spektakl na koji dolazi 40 klubova iz sedam zemalja.

Uz vodeće ljude Nogometnog kluba Kurilovec – Vladu Stepanića i Senada Harambašića, turnir su najavili i vlasnik tvrtke Vego sport Damir Golubić te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

-Dolaze nam klubovi iz pet europskih zemalja, jedan klub već tradicionalno iz Australije, to su djeca naših iseljenika i naravno tu su klubovi iz Hrvatske. Evidentno je da je smanjen broj europskih klubova, no zato imamo puno više naših domaćih, turopoljskih klubova- kazao je koordinator Alpasc cupa Vlado Stepanić.

Listu klubova iz inozemstva predvodi AFC Subiaco Perth, iz Austrije dolaze Sturm i LASK, Verona je predstavnik Italije, dok iz susjedstva dolaze Crvena zvezda, Partizan, Krka, Velež i Željezničar.

-Cijela naša Hrvatska još uvijek je tu od Osijeka preko Međimurja i Moslavine do Kvarnera i Dalmacije- naglašava Stepanić.

Hrvatske klubove već tradicionalno predvode Dinamo i Hajduk, a uz njih u Kurilovec dolaze Osijek, Lokomotiva, Istra 1961, kao HNK Gorica, dok su predstavnici Turopolja uz dvije ekipe Kurilovca Buna, Velika Mlaka 1947, Mraclin, Gradići i Polet.

-Svaka momčad ima devet utakmica u skupini, nakon čega se igra utješni i glavni turnir, gdje se nagrađuju po tri najbolje ekipe. Želja nam je da se što više igra nogomet, zbog čega smo uvijek ovaj turnir nazivali totalnim nogometom za limače- istaknuo je sportski direktor Kurilovca Senad Harambašić,najavivši novitet ovogodišnjeg turnira – aplikaciju Winner, putem koje će se moći pratiti rezultati turnira uživo.

Damir Golubić, vlasnik Vego sporta koji je uz turnir od prvog dana, podsjetio je sve kako je Alpas cup nastao kao zajednička ideja kluba i tvrtke.

-Želja nam je bila sve to podići na jednu višu razinu, a tome smo uspjeli zahvaljujući Gradu koji je uvijek stajao uz nas. Bez njih ne bi bili tu gdje jesmo- ustvrdio je Golubić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalio je Kurilovcu na svemu što radi kako bi okupljao mlade i pružio im jedan ovakav turnir.

-Ovakva događanja izrasla su u prepoznatljivost Kurilovca i Grada Velike Gorice. Vama više nije potrebno brendiranje, vi ste to postavili na jednu zavidnu razinu. Vi svojim volonterstvo i entuzijazmom možete biti primjer svima. Nemojte se nikada umoriti, nastavite ovim tempom, jer velike su stvari uvijek ovisile o pojedincima- poručio je Ačkar.

Službeno otvorenje turnira bit će u subotu u 14 sati, dok je završnica najavljena za nedjelju u 20 sati.

Sport
Velika Gorica