U kući Velikogoričana pronađena veća količina raznovrsne droge te nedozvoljenog oružja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad izvjesnim 44-godišnjakom kojega se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Prije svega, muškarca su u ponedjeljak zaustavili policijski službenici u Velikoj Gorici te im je on prilikom legitimacije dragovoljno predao tri paketića od sveukupno 12,1 gram marihuane te jedan s 0,6 grama amfetamina. Nastavno je utvrđeno kako je 44-godišnjak radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine amfetamina, marihuane i hašiša koje je potom skrivao u svojoj kući na području Velike Gorice.

Pretragom prostorija pronađeno je 794,7 grama marihuane, zatim 15,75 grama amfetamina i 11,2 grama hašiša, kao i 377 grama organske kiseline koju je miješao s amfetaminima te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom.

PUZ

Također, u njegovom je vlasništvu pronađena puška s glatkim cijevima, više desetaka komada puščanog i nekoliko stotina komada pištoljskog streljiva te dva spremnika za automatsku pušku koje je nedozvoljeno posjedovao.