U KLINČA SELA STIŽU DVA MILIJUNA KUNA: Bespovratna sredstva za „Društveni centar Zdenčina“

Iznimna vrijednost ovog projekta leži u činjenici kako će uređenjem Stare škole dobiti prostor za etno zbirku, a Klinča Sela će dobiti i novi prostor za knjižnicu

Zahvaljujući još jednom angažmanu Općine Klinča Sela i Udruge Eduka koji su parteri projekta, udruga Zdenčina 1562 aplicirala je projekt „Društveni centar Zdenčina“ na natječaj Europskog socialnog fonda „Prostori sudjelovanja – razvoh programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice – učinkoviti ljudski potencijali“.

Nepovratna odobrena sredstva od čak 1. 987. 946, 71 kuna, bit će utrošeni za prilagodbu prostora Stare škole Zdenčina za rad organizacija civilnog društva te za uređenje okoliša i provedbu radionica u koje će se uključiti stanovnici Zdenčine i okolnih mjesta u rad udruge a također i svi zainteresirani za povijest i tradiciju mjesta. Tako će se provesti čitav niz radionica, od radionice izrade nošnje, izrade uporabnih predmeta i suvenira, tradicijske arhitekture, kiparstva u drvetu, folklornog plesa i pjevanja, starih sportova i izrade rekvizita za njih do radionica povijesti i čitanja. Bit će organiziran i niz predavanja za poljoprivrednike s naglaskom na ekološku poljoprivredu te predavanja za poduzetnike i vlasnike šuma.

Iznimna vrijednost ovog projekta leži u činjenici kako će uređenjem Stare škole dobiti prostor za etno zbirku, a Klinča Sela će dobiti i novi prostor za knjižnicu.

-Željela bih zahvaliti svima koji već niz godina vrijedno rade u udruzi kroz period od desetak godina jer je svako od njih dao svoj nemjerljiv doprinos ovom uspješno pripremljenom projektu. Posebno zahvaljujem Općini na čelu sa načelnikom Miljenkom Vučkovičem bez čije velike podrške ništa od ovog nebi bilo moguće- istaknula je predsjednica udruge Zdenčina 1562 Gordana Juranko.