U Domu za žrtve obiteljskog nasilja Duga otvoreno novo savjetovalište i tretmanski centar

U Domu za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja Duga, simboličnim presijecanjem vrpce otvoren je novi prostor Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja te Tretmanski centar za počinitelje nasilja u obitelji.

Savjetovalište  koje se nalazi u Ninskoj 10, u Domu zdravlja Sesvete i dalje nastavlja s radom dva puta tjedno – utorkom i četvrtkom, dok će ovo na zapadnom dijelu grada raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16,30 do 19,30 sati.

Tretmanski centar koji se nalazi na drugom katu, postoji već 10 godina, ali do sada se nalazio na drugoj lokaciji u centru grada u Trenkovoj 7, a namijenjen je počiniteljima nasilja koji su osuđeni i moraju dolaziti na psihosocijalni tretman- objasnila je ravnateljica Doma Željka Barić te istaknula kako su oba prostora u Ozaljskoj dostupna osobama s invaliditetom, kao i da će zbog velike traženosti pravne pomoći petkom biti dostupan i odvjetnik.

Otvorenju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je poručio svima da ne iskaljuju svoj bijes na slabijima od sebe.

– Ponosni smo na rad naše Duge koja pomaže našim sugrađanima koji se susreću s nasiljem u obitelji, ali volio bih da nemamo potrebe za otvaranjem novih savjetovališta, rekao je Bandić.