Turopolje odiše društvenim životom, mjesne udruge svoje će aktivnosti sada obavljati u obnovljenom Vatrogasnom domu

U Turopolju djeluju vatrogasci, nogometni klub, ribolovni klub, belot klub, a odnedavno i Društvo žena TUR
DSC_2291

Turopolje je 1. svibnja proslavilo Dan mjesta, a tada je između ostaloga predsjednik Vijeća MO Zoran Smrekar istaknuo kako je društveni život mjesta izuzetno bogat, jer u Turopolju djeluju vatrogasci, nogometni klub, ribolovni klub, belot klub, a odnedavno i Društvo žena TUR. Kako bi im i rad bio u što boljim uvjetima pobrinuo se Grad, koji je u proteklom vremenu izdvojio značajna sredstva za kompletnu obnovu društveno-vatrogasnog doma koji je u potpunosti obnovljen.

-Ovo naselje dobiva jedno novo naličje. Ovim radovima sada je zaokružena cjelina jer uz proširenje, napravljena je nova fasada, parkirna mjesta, izvedeni su i radovi unutarnjeg uređenja, a postavljena je i nova stolarija. Hvala svima u mjestu na strpljivosti, jer Turopolje je ovo čekalo dugi niz godina. Svojim radom i društvenim angažmanom oni ovo i zaslužuju- kazao je za obilaska radova gradonačelnik Krešimir Ačkar, te napomenu kako su završeni i radovi na objektu Nogometnog kluba Turopolje.

-Ovdje se također izvode i radovi na Aglomeraciji. S onime što je napravljeno i što će se još napraviti možemo govoriti o jednome puno boljem i kvalitetnijem standardu u naselju- zaključio je Ačkar.

Predsjednik MO Turopolje Zoran Smrekar zahvalio je Gradu na prepoznavanju potrebe upotpunjavanja društvenog života mjesta ovim uređenjem doma.

-Uz naše udruge koje koriste dom, tu se odvijaju i treninzi gimnastike za našu djecu, što smo pokrenuli prošle jeseni, kao i fitness za žene- rekao nam je Smrekar, dok je zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić apostrofirao kako se na ovo čekalo desetak godina.

-Sve je sada došlo na svoje i zaokružili smo jednu lijepu priču uz pomoć Grada i Mjesnog odbora. Hala svima na tome. Lijepo je znati da ovaj dom nije prazan, već da on služi našim udrugama- istaknuo je Čunčić.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija