Troskot zamrznuo mandat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, zamjenjuje ga Marković

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvonimir Troskot uuoči sutrašnje sjednice najavio da će zamrznuti mandat gradskog zastupnika i predati ga Lovri Markoviću, a predsjednik Kluba bit će gradski zastupnik Marko Sladoljev

Marko Prpić/PIXSELL

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvonimir Troskot uuoči sutrašnje sjednice najavio da će zamrznuti mandat gradskog zastupnika i predati ga Lovri Markoviću, a predsjednik Kluba bit će gradski zastupnik Marko Sladoljev.

-U Gradskoj organizaciji Mosta Zagreb donijeli smo odluku da ću zamrznuti svoj mandat u Gradskoj skupštini i predati ga našemu mladom Lovri Markoviću koji se iskazao sa svojim znanjima, vještinama, organizacijskim sposobnosti ali prije svega susretljivošću i prijateljskim odnosom i sa suradnicima ali i s građanima Zagreba- rekao je Troskot na konferenciji za novinare.

Za Lovru Markovića, Troskot kaže da je mladi znanstvenik koji ima jako puno iskustva u svijetu akademije, indirektno je bio povezan i na poduzetništvo i na stvaranje određenih startup-ova. Bavi se s politikama mladih i općenito problematikom mladih Zagreba ali i Hrvatske.

-Smatramo da je za sve ono što je napravio tijekom kampanje trebao biti nagrađen s ovim mandatom. Tendencija Mosta je promovirati i profilirati nove mlade ljude koji će biti nositelji i gradske ali i hrvatske politike- istaknuo je saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

Lovro Marković koji će sutra na sjednici Gradske skupštine postati novi gradski zastupnik Mosta rekao je novinarima da ima 25 godina i da će biti najmlađi zastupnik u Gradskoj skupštini u ovom sazivu, a kažu mu da je i najmlađi zastupnik Gradske skupštine ikada. Dužnost gradskog zastupnika smatra izuzetno zahtjevnom te ju treba obavljati časno, marljivo i odgovorno.

Rekao je da radi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao sveučilišni asistent. Rođen je u zagrebačkom Trnju, te je pohađao Osnovnu školu Jure Kaštelana o kojoj se nedavno puno govorilo zbog zahtjeva roditelja za obnovom. Rekao je i da je jedno vrijeme zbog studijskog i poslovnog razloga boravio u inozemstvu, te radi na dvama prestižnim institutima u područjima mikroelektronike i nanoelektronike.

U Gradskoj skupštini bavit će se i generalno politikama za mlade, socijalnim politikama i politikama vezanim uz poduzetništvo, startup IT sektorima – onim što u Mostu drže osnovicom gospodarstva u Zagrebu i Hrvatskoj.