Priprema se još jedno izdanje manifestacije

Travanjska manifestacija Petek na Gorice dolazi uz novitete i program prigodan za sve generacije!

Dolaskom proljetnih dana, očekivanja za druženjem na otvorenom sve više se bude. U skladu s tim, najavljujemo travanjski Petek na Gorice
petek vizual

Sljedećeg petka, 5. travnja, centar Velike Gorice ponovno će postati središte veselog druženja, sa sveukupno više od 20 izlagača te programom koji će oduševiti i zabaviti sve uzraste, od najmlađih do najstarijih. Početak druženja je u 11 sati, a popodnevni dio Petka na Gorice, s počekom od 16 sati donosi brojna iznenađenja.

Malom gestom do velikih djela

Kroz suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska, Petek na Gorice nudi mogućnost da pokažete svoju velikodušnost i malom gestom učinite veliko djelo. Putem 2D koda imat ćete priliku uplatiti na račun SOS Zajednice mladih u Velikoj Gorici, čime Petek na Gorice postaje simbol zajedništva i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Akcija će trajati naredna tri Petka na Gorice, zaključno s događajem u lipnju.

Tradicionalni okusi Mljac placa

Na Mljac placu i ovog puta čeka vas pravo gastro putovanje kroz tradiciju i okuse domaće kuhinje.

-Otkrijte bogatstvo domaćih delicija pripremljenih s ljubavlju i pažnjom lokalnih OPG-ovaca, kluba žena i udruga. Probajte domaći sir i suhomesnate proizvode koji odišu autentičnim okusima, te ne propustite priliku kušati turopoljske štrukle sa sirom i tropom ili pak odabrati zamrznute štrukle Cipov by Ivana Belošević za svoje kućne gastro avanture. Kada osjetite ‘slatki zov’, svratite do štanda Kluba žena Pokupsko i uživajte u domaćim bakinim kolačima koji čuvaju duh obiteljske tradicije, a svakako sa sobom ponesite i komadić tradicije u obliku domaćeg kruha OPG-a Robić ili pekmeza i sirupa OPG-a Brozović- poručuju iz Turističke zajednica Grada Velike Gorice, i naglašavaju kako i ovoga puta umjetnički kutak donosi Art plac.

Bogat program za sve generacije – besplatna degustacija, nastupi i dobra ‘čaga’

Popodnevni program Petka na Gorice, po prvi put nudi raznolike aktivnosti za sve posjetitelje u ovolikom obujmu. Uz prezentacijski dio 6. Chill & grill natjecanja u Etno naselju Novo Čiče, koje će se održati 14. travnja u Novom Čiču, nastup Cheerleading kluba Vegasice donosi energiju i veselje, a ljubitelji roštilja mogu naučiti trikove zanata na BBQ i Grill Masterclassu by Davor Šušković.

S druge strane, gurmani će doći na svoje besplatno degustirajući hranu na štandu The Kurija restorana! Kao uvertiru u ‘plesnjak’ godina na starom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb, ekipa iz BSH events priprema warm up party, a priliku za dobrom čagom uz ritmove moderne muzike imat će i stari i mladi!

Ali Petek na Gorice nije samo za zabavu, već i za učenje i očuvanje baštine. Dan završavamo interaktivnom radionicom “Glina i vino – Turopoljska kulturna baština”, na koju se potrebno prijaviti putem obrasca Turističke zajednice grada Velike Gorice, gdje svi mogu naučiti nešto novo i uroniti u tradiciju ovog kraja.

Događanja
Velika Gorica