Tradicionalni čaj koji čisti toksine i sagorijeva salo
Matcha čaj, poznat kao prirodni stimulans metabolizma, postaje sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti. Ovaj tradicionalni japanski čaj u prahu ne samo da ima blago slatkasti okus, već je bogat katehinima i vitaminima A, B, C i E.
U posljednje vrijeme postao je omiljeni dodatak u kafićima, ali i u pripremi hrane, prenosi Krstarica. Osim što potiče metabolizam i pomaže bržem sagorijevanju masti, matcha čaj poznat je i po sposobnosti uklanjanja toksina iz tijela.
Može se koristiti ne samo u napitcima, već i u smoothiejima ili kao dodatak raznim jelima. Možete ga dodati u tijesto, njoke, pa čak i u juhu. Matcha čaj izvrstan je začin u jelima, ali također može obogatiti okus domaćeg sladoleda ili raznih slastica.
Važno je napomenuti da djeca i trudnice ne bi trebale konzumirati matcha prah, a oprez je potreban i kod osoba s kroničnim bolestima. Prije nego što počnete koristiti matcha čaj, preporučuje se savjetovanje s liječnikom ili stručnjakom.
Za pripremu čaja, prokuhajte vodu na temperaturi od oko 60 °C, dodajte 1-2 grama praha u vodu i miješajte dok čaj ne postane pjenast. Ostavite ga da odstoji tri do pet minuta i odmah ga popijte kako biste iskoristili sve njegove prednosti, prenosi N1.