Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine...
Kemikalija zvana kapsaicin obično je krivac za osjećaj peckanja kojeg osjećamo kada jedemo ljutu hranu. Spoj je aktivni sastojak u čili...
Batat spada u takozvanu superhranu – sadrži vlakna, minerale i vitamine, a nema puno kalorija. Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno...
Jedan od najlakših načina da u svoju prehranu unesete dodatne hranjive tvari je da prerađene žitarice koje već jedete zamijenite njihovim...
Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, maslac od kikirikija s medom je prava stvar za vas. Uz samo nekoliko sastojaka mož...
Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam. Na primjer, dobro pripremljena riba kuhana na pari sa soja umakom i zelenim lukom je izvrsna, ali kada...
Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite...
Jeftiniji komadi mesa znaju biti znatno tvrđi i teški za žvakanje, no to ne znači da biste ih trebali izbjegavati u kuhinji. Umjesto toga...
Obožavatelji hrane pohvalili su jednostavan recept koji koristi samo dva sastojka, koji je “točno poput kiselog tijesta”. Emily...
Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni hrvatskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i...
Batat nudi mnoge nutritivne prednosti uz slađi okus i mekšu teksturu te se odlično kombinira sa sirom, kiselim vrhnjem i svježim zelenim...
Jesenski deserti osvajaju posebnom aromom i mirisom, a uz jabuke i šljive najslasniji deserti pripremaju se od krušaka. Za ovaj desert potrebno...
Za kiseljenje kupusa po originalnom ruskom receptu potrebne su vam svježe glavice kupusa. Rusi imaju poseban način pripreme kiselog kupusa...
Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svake kuhinje. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan i kod odraslih i djece. Postoje brojni trikovi...
Pola šalice zobi sadrži: Mangan: 64% vaše preporučene dnevne količine. Bakar: 18% vaše preporučene dnevne količine. Vitamin B1 (tiamin...
Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Ako želite ispeći savršenog odojka, pridržavajte se ovih savjeta...
Iako oba proizvoda sadrže tunu kao osnovni sastojak, način konzerviranja može značajno utjecati na okus, teksturu i nutritivne vrijednosti...
Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...
Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate...
Otvoreni pasterizirani cider od jabuke ili jabukovača u hladnjaku u prosjeku može stajati sedam do deset dana, a nepasterizirani do tri dana...
Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za