Gastro

potato-wedges-6948658_1280
Za prste polizati

Pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom sjajan je prilog brojnim jelima

Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine...

Ljuta hrana vruće curi nos Kapsaicin
JESTE LI SE PITALI?

Zašto nam od ljute hrane curi nos?

Kemikalija zvana kapsaicin obično je krivac za osjećaj peckanja kojeg osjećamo kada jedemo ljutu hranu. Spoj je aktivni sastojak u čili...

ai-generated-8714538_1280
Idealna za hladne dane

Juha od batata i mrkve koja je pravi eliksir zdravlja

Batat spada u takozvanu superhranu – sadrži vlakna, minerale i vitamine, a nema puno kalorija. Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno...

pexels-mart-production-8108070
Koristan savjet

Kako upola smanjiti vrijeme kuhanja smeđe riže?

Jedan od najlakših načina da u svoju prehranu unesete dodatne hranjive tvari je da prerađene žitarice koje već jedete zamijenite njihovim...

pexels-karolina-grabowska-6659897
Više ga nikada nećete kupovati

Uz samo nekoliko sastojaka napravite svoj domaći maslac od kikirikija

Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, maslac od kikirikija s medom je prava stvar za vas. Uz samo nekoliko sastojaka mož...

ai-generated-8520995_1280
Kuhari otkrivaju

Ovi sastojci će unaprijediti svako jelo

Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam. Na primjer, dobro pripremljena riba kuhana na pari sa soja umakom i zelenim lukom je izvrsna, ali kada...

popcorn-707364_1280
Kao one iz kina

Trik za najukusnije i najhrskavije kokice koje ste ikad probali

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite...

steak-6202600_1280
Pet lakih načina

Kako omekšati žilavi komad mesa?

Jeftiniji komadi mesa znaju biti znatno tvrđi i teški za žvakanje, no to ne znači da biste ih trebali izbjegavati u kuhinji. Umjesto toga...

kruh
Svi ga hvale

Jednostavan recept za domaći kruh od samo dva sastojka

Obožavatelji hrane pohvalili su jednostavan recept koji koristi samo dva sastojka, koji je “točno poput kiselog tijesta”. Emily...

sizzling-2650322_1280
Za prste polizati

Trik za najbolju pečenu slaninu koji ste ikad probali

Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni hrvatskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i...

vegetable-6713944_1280
Gotov za 30 minuta

Najbrži recept za hrskavi batat za koji nije potrebna pećnica

Batat nudi mnoge nutritivne prednosti uz slađi okus i mekšu teksturu te se odlično kombinira sa sirom, kiselim vrhnjem i svježim zelenim...

apple-pie-1071747_1280
Najfiniji jesenski desert

Mirisan i sočan voćni kolač topi se u ustima

Jesenski deserti osvajaju posebnom aromom i mirisom, a uz jabuke i šljive najslasniji deserti pripremaju se od krušaka. Za ovaj desert potrebno...

kwasnica-3594527_1280
Moguće je

Kako ukiseliti kupus bez kapi vode?

Za kiseljenje kupusa po originalnom ruskom receptu potrebne su vam svježe glavice kupusa. Rusi imaju poseban način pripreme kiselog kupusa...

potatoes-2976968_1280
Nisu dovoljni samo voda i sol

Ovo je tajna savršenog kuhanog krumpira

Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svake kuhinje. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan i kod odraslih i djece. Postoje brojni trikovi...

oats-3272113_1280
TRI RAZLOGA

Recept za najzdraviji doručak na svijetu

Pola šalice zobi sadrži: Mangan: 64% vaše preporučene dnevne količine. Bakar: 18% vaše preporučene dnevne količine. Vitamin B1 (tiamin...

Kapela: Restorani privla?e goste svježe pe?enim odojkom
NIJE TEŠKO

Savršeno pečeni odojak: Pet savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu

Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Ako želite ispeći savršenog odojka, pridržavajte se ovih savjeta...

tuna-439755_1920
U vodi ili ulju?

Koja je konzervirana tuna zdravija za jelo?

Iako oba proizvoda sadrže tunu kao osnovni sastojak, način konzerviranja može značajno utjecati na okus, teksturu i nutritivne vrijednosti...

pexels-bluerhinomedia-2890387
Samo dodajte žlicu ovog sastojka

Kako pirjati luk širenja bez neugodnog mirisa?

Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...

dinner-4929395_1920
TALIJANSKO JELO

Sigurno još niste probali pijane kotlete. Donosimo recept

Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate...

seth-weisfeld-LVE8S1FozK0-unsplash
EVO ODGOVORA

Koliko dugo može trajati jabukovača kad ju otvorite?

Otvoreni pasterizirani cider od jabuke ili jabukovača u hladnjaku u prosjeku može stajati sedam do deset dana, a nepasterizirani do tri dana...

chicken-1001767_1920
I POČETNICI GA PRIPREME

Najlakši recept za prefinu pečenu piletinu s krumpirom

Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za