Sveta Nedelja najbolji grad u kategoriji kvaliteta života, Zaprešić najbolji najpametniji srednji, a Samobor najbolji grad za gospodarstvo

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima završen je ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojeg organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos

Goran Kovacic/PIXSELL

Na proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj održanom sinoć u Opatiji, Grad Sveta Nedelja osvojio je nagradu Najbolji srednji grad u kategoriji kvaliteta života u Republici Hrvatskoj. No ove je godine Grad Sveta Nedelja ušao i u samo finale u kategoriji gospodarstvo, gdje je bio najbolji protekle četiri godine, te u kategoriji SmartCity.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Dario Zurovec i tom prilikom istaknuo;

-Sveta Nedelja je ove godine bila finalist u tri kategorije, a nakon 4 godine titule najboljeg grada za gospodarstvo, s ponosom mogu reći – Sveta Nedelja najbolji je grad srednje veličine u kategoriji Kvaliteta života! Rezultat je to svih nas zajedno. Ovo je moj drugi mandat u kojem ste mi dali povjerenje i pružili podršku. Ovim putem se još jednom zahvaljujem našim stanovnicima, gospodarstvenicima, Gradskom vijeću, djelatnicima i ostalima koji su doprinijeli postizanju ovog zavidnog rezultata. Svjestan sam da nas očekuje još dosta posla, a vjerujem da ću u konačnici i ovo ukazano povjerenje opravdati. Ovo je motivacija za još veće korake naprijed i za još više truda i rada. Zajedno možemo sve!.

Najbolji gradovi za gospodarstvo su Samobor, Opatija i Hvar, za demografiju i mlade Vukovar, Labin i Crikvenica, a najbolji gradovi za život su Varaždin, Sveta Nedelja i Rab. Grad koji je u proteklih godinu dana ostvario najveći napredak na polju kvalitete života je Opuzen, a EU fondove je najuspješnije koristio Grad Rijeka. Rijeka je pobjednik i u Smart City kategoriji među velikim gradovima, a najpametniji srednji i mali gradovi su Zaprešić i Krk. U Eco City kategoriji titulu najboljega i ove je godine osvojio Osijek.

Proglašenju najboljih gradova uz gradonačelnike i zamjenike, su nazočili i premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.