Štrajk se sutra nastavlja u četiri županije

Jutros je započeo štrajk u svim osnovnim i srednjim školama, kojem se odazvalo gotovo 1000 ustanova. Prema podacima kojima raspolažu sindikati današnjem štrajku odazvalo se oko 85 posto zaposlenih u srednjim školama, te gotovo 90 posto zaposlenih u osnovnim školama.

Štrajk se nastavlja sve dok se ne ispune zahtjevi koje traže sindikalisti, a odnose se na povećanje plaće od 6 posto. Međutim sutra u štrajku neće biti sve škole, već će se narednih dana štrajkati po županijama.

-Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novost u Hrvatskoj, no nismo mi to izmislili, iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani tako znaju štrajkati javne službe. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, tako da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi- rekao je na današnjoj press konferenciji sindikata predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Prema tome sutra će u štrajku biti škole u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.