ŠTO JE ŽIVOT BEZ STEREOTIPA? Ani Narandžić uručena književna nagrada Albatros

Iako joj ovo nije prvo priznanje za književni rad Narandžić kaže da joj ova nagrada znači više nego druge

Katarina Drvodelić

U Pučkom otvorenom učilištu Velike Gorice održana je dodjela književne nagrade Albatros, koja je ove godine u konkurenciji 28 književnika, pripala Ani Narandžić iz Zagreba za zbirku priča pod nazivom “Što je život bez stereotipa?”. Zbirka kroz 15 priča istražuje teme poput međuljudskih odnosa, unutarnjeg svijeta, tragičnih sudbina i usamljenosti te hrabro secira virtualnost i realnost koju smo poznavali, a koja polako nestaje.

– Ljudi će se u svom životu uvijek opredijeliti za stereotip. On obično ima negativnu konotaciju, ali to ne mora biti tako. Čitatelj će kroz priče doći do zaključka je li to stereotip, kakav je on i kako se prema njemu odnositi, objasnila je autorica.

Iako joj ovo nije prvo priznanje za književni rad, štoviše za svoje djela redovito dobiva nagrade, Narandžić kaže da joj ova znači više nego druge.

– Za mene je ovo veliki životni događaj. Ovo je ipak zbirka priča, jedno kompletno djelo na kojem sam radila jedno duže vrijeme, rekla je dobitnica i pritom najavila nove književne podvige.

Autorici je nagradu i prigodni poklon paket uručio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec istaknuvši pritom kako ovogodišnji Albatros itekako ide u prave ruke.