Siniša Biško najavio odlazak iz ‘Pirata’

Brojni fanovi ovog virtuoza su se rastužili kada je prije nekoliko dana najavio odlazak iz svojih 'Pirata' i to 29.10.2023. Siniša je tako najavio početak svoje solo karijere i otkrio nam što možemo očekivati od njega u skoroj budućnosti

Velika Gorica. Sportskim fanaticima na prvu loptu u mislima na spomen Velike Gorice pada nogometni reprezentativac Marcelo Brozović, ali ako pitate ljude iz naroda te one koji su okrenuti više u glazbenom smjeru, prvi mikrofon ovog grada je svestrani Siniša Biško. Zaista nema čovjeka i djeteta koji nije čuo za virtuoza na harmonici iz Lazine Čičke.

Glazbeni počeci

Već u drugom razredu osnovne škole otkrio je da ima sluha i da se želi baviti glazbom u svojoj budućnosti. U petom razredu je krenuo svirati sam, ali prve prave glazbene korake napravio je u šestom razredu krenuvši u glazbenu školu za gitaru. Posebno se voli prisjetiti svoje prve profesorice Evgenije Nalis koja ga je poučavala u glazbenoj školi, no Sinišu je srce uvijek vuklo prema narodnoj glazbi i harmonici još od trenutka kada mu je prvu harmoniku poklonila baka.

Grupa Pirati

Siniša nije dugo čekao već je svoj prvi bend osnovao u prvom srednje, a s dijelom postave prvog benda, neprežaljenog Kiss-a, svira i dan danas. Danas u nešto drugačijem sastavu pod već dobro nam poznatim imenom ‘Pirati’ svira svadbene svečanosti i koncerte. Na glazbenoj sceni su već dvadeset godina, a prošle godine izdali su i svoj prvi album pod nazivom ‘Tebe da zaboravim’.

Početkom studenog najavili su i novi singl istoimenog naziva ‘Studeni’. Za ovu pjesmu Pirati su se odlučili za drugačiji spot. Naime u pitanju je animirani crtić u kojem se članovi benda pojavljuju kao likovi. Osim ovog noviteta po prvi puta Siniša Biško neće biti glavni vokal te ćemo u toj ulozi po prvi puta moći ćuti Igora Jancetića.

Siniša u solo vodama

Siniša radi punom parom, ladica s vlastitim autorskim pjesmama je prepuna, a neke su već i objavljene. Posljednja pjesma ‘Harmoniko’ posebno mu je draga jer kako on kaže ‘ to sam ja, to je moj žanr’.

Brojni fanovi ovog virtuoza su se rastužili kada je prije nekoliko dana najavio odlazak iz svojih ‘Pirata’ i to 29.10.2023. Siniša je tako najavio početak svoje solo karijere i otkrio nam što možemo očekivati od njega u skoroj budućnosti.

-Odlučio sam se odvažiti prema svojem putu i snimanju svojih pjesama jer mi je ladica puna. Ako neću sad kad budem, jer kad dođem u 50-tu mogu se samo kajati jer nisam ništa svoje napravio i zato sam se odlučio krenuti u svoju priču. Idem se posvetiti karijeri i svojim pjesmama, naravno i dalje ću svirati najnormalnije kao i do sada samo ne u bendu nego više za sebe. Cijeli solo album je spreman, snimam i radim na njemu i trebat će mi sigurno godinu dana da ga završim.

Obitelj na prvom mjestu

Uz sve obveze koje još uvijek ima sa svojim Piratima te solo albumom i svirkama koje su unaprijed dogovorene i po par godina Siniši je prioritet obitelj. Sa suprugom Ivom u braku je šest godina, a s njom na noge podiže dvojicu sinova. Stariji Filip uskoro će napuniti šest, a mlađi Matej će u siječnju napuniti dvije godine.

U obitelji Biško kreativcima nema kraja te se tako supruga Iva bavi fotografiranjem i posjeduje vlastiti foto studio, a u tome joj je Siniša najveća podrška. Da jabuka ne pada daleko od stabla dokazuje i Filip Biško, iako još nema ni šest godina svoj talent za sviranje bubnjeva otkrio je vrlo rano.

-Filip svira svaki dan-dva tri sata. Bubnjeve volim oduvijek, tako sam shvatio da imam ritam kao i on. Nisam tako rano, on je shvatio s tri i pol godine, a ja s pet- pohvalio se ponosni tata.

Siniši dodatan vjetar u leđa daje upravo obitelj te ne sumnjamo kako će mu upravo oni biti najveća podrška u stvaranju solo albuma. Vjerujemo kako se i publika veseli vidjeti ovog uvijek nasmiješenog i vedrog Turopoljca u solo vodama te njegovim novim glazbenim projektima. Želimo mu svu sreću u stvaranju magije.

TEKST: Leonarda Dragojević