Hrvatska sutra igra protiv Dominikanske Republike

Sesar uoči polufinala: Bit će to zanimljiva utakmica, oni su u radnom dijelu izuzetno dobri

Reprezentacija je, nakon dvije utakmice odigrane u vremenskom razmaku od 16 sati, jučer imala slobodan dan, a večeras se nastavljaju trening i video obaveze
Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija – Hrvatska Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju odigrane su sve utakmice grupne faze. Hrvatska, Slovenija i Novi Zeland upisali su po jednu pobjedu i poraz, a Hrvatska se zahvaljujući najpovoljnijoj koš razlici našla na prvom mjestu skupine A i u polufinalu će na drugog iz B skupine, Dominikansku Republiku. Drugi polufinalni par su Grčka i Slovenija.

Reprezentacija je, nakon dvije utakmice odigrane u vremenskom razmaku od 16 sati, jučer imala slobodan dan, a večeras se nastavljaju trening i video obaveze.

-Najvažnije je bilo da momci ulove dan odmora, da odmore glave nakon tog poraza koji nam je stvarno teško pao. Poraz ipak nije utjecao na rezultat, a i da se drugačije završila utakmica između Novog Zelanda i Slovenije, to ne bi bio problem jer smo mi već prvi dan osigurali polufinale što nam je bio prvi cilj. Ipak, naravno da je lakše krenuti s prve pozicije- osvrnuo se na prvi dio natjecanja izbornik Josip Sesar i najavio sutrašnje polufinale protiv Dominikanske Republike.

-To je dobra, atletska momčad koja se uglavnom bazira na i živi od igre bekova. Ne treba zanemariti ni igrače na visokim pozicijama, a prije svega Duartea koji igra u Sacramento Kingsima. Bit će to zanimljiva utakmica, oni su u radnom dijelu izuzetno dobri i prije svega ćemo na tome morati poraditi. Ne smijemo im dozvoliti trčanje, ni njihov ritam utakmice, nego u toj defenzivnoj tranziciji loviti čovjeka i zatvarati im lagani put u reket prema košu- iznio je plan za utakmicu izbornik.

Susret s Dominikanskom Republikom u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju na rasporedu je u subotu, 6. srpnja s početkom u 20 sati, a dvoboj možete pratiti na televizijskom programu SportKluba i RTL-a.

Hrvatska
Sport