Saša Martinović brani naslov prvaka Hrvatske u šahu

Počinje pojedinačno seniorsko prvenstvo u šahu na kojem će sudjelovati devet velemajstora i tri međunarodna majstora
šah

Pojedinačno seniorsko prvenstvo na kojem će sudjelovati devet velemajstora i tri međunarodna majstora održat će se u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza i riječkog šahovskog kluba “Draga” od 30. studenoga do 10. prosinca u riječkom hotelu “Continental”.

Pravo nastupa dobila su četvorica najbolje plasiranih igrača s prethodnog prvenstva i osmorica najbolje rangiranih igrača prema prosječnom FIDE rejtingu od listopada do prosinca prošle godine.

Naslov prvaka brani Saša Martinović, a posebnu draž prvenstvu daju i nastupi dvojice nekadašnjih europskih prvaka Ivana Šarića i Zdenka Kožula. Prvi nositelj je trostruki državni prvak Ivan Šarić s rejtingom od 2665 bodova, a među najveće “papirnate” favorite spadaju i dvostruki državni prvaci Zdenko Kožul s 2625 i Marin Bosiočić s 2545 bodova te trostruki prvak Hrvatske Robert Zelčić s rejtingom od 2540 bodova. Na prvenstvu nastupaju i velemajstori Ante Šarić (2536), Zoran Jovanović (2523), Nenad Ferčec (2415) i Blažimir Kovačević (2399), a međunarodni majstori Leon Livaić (2537), Darko Dorić (2475) i Jurica Srbiš (2448) tražit će svoju priliku za novu afirmaciju.

Odigrat će se 11 kola u tempu od 90 minuta za prvih 40 poteza plus 30 minuta za završetak partije, uz dodatak od 30 sekundi poslije svakog poteza.

Hrvatska
Sport