Rukometaši Gorice u Slovačkoj, ranjeni lav traži što bolji rezultat kod neporažene Povazske Bystrice

HRK Gorica danas od 18 sati u Sporting Hall MSK igra protiv lidera slovačkog prvenstva
318003938_1601739836944280_1665053143668399884_n Facebook Đuro Mesić

Gorička rukometna ekspedicija od jučer poslijepodne nalazi se u Slovačkoj gdje momčad trenera Andrije Nikolića u 3. kolu EHF Euro Cupa gostuje kod Povazske Bystrice.
Iako na spomen rukometa u Slovačkoj svi prvo pomisle na Tatran Prešov, ove sezone tamošnje klubove predvodi upravo Povazska Bystrica koja je u 11 odigranih susreta ostvarila isto toliko pobjeda, svladavši i Tatran, što dovoljno govori o snazi današnjeg protivnika.

Prije nešto manje od mjesec dana gorički su rukometaši ispisali jednu od najljepši sportskih priča u gradu za ovu sezonu. U Novim Veselima svladali su Sokol čime se izborio ulazak u treće kolo ovog europskog natjecanja. Nažalost od tada se podosta toga promijenilo u goričkom sastavu u kojem zbog ozljede nema Mateja Svržnjaka i Jure Čakarića, koji će pauzirati do kraja ove polusezone, dok je Dominik Gal prihvatio poziv Veszprema i u dogovoru s klubom vratio se u Mađarsku.

Itekako se njihov izostanak osjeti u goričkoj igri, jer od utakmice u Češkoj, Gorica je upisala pobjedu u Kaštelima, remi u Metkoviću te dva domaća poraza od Nexea i Dubrave. No, ranjenog lava nikada ne treba unaprijed otpisivati. Kakav god rezultate bude u Slovačkoj dečkima treba čestita i podržati ih sljedećeg vikenda u Srednjoškolskoj dvorani, jer svojim igrama tijekom ove, ali i proteklih sezona to su zavrijedili.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija