Rukometaši Gorice ostali kratki za gol kod Varaždina 1930

Gorici nije pomoglo niti 11 golova Jakova Dujića

Gledatelji u Varaždinu vidjeli su pravu golijadu u susretu između domaće momčadi i HRK Gorice, kao i pobjedu Varaždina nakon mjesec dana. Posljednja je bila protiv Zameta u Rijeci. U sinoćnjem susretu domaća momčad slavila je s minimalnih 39:38.

Petnaestak minuta bilo je to taktičko nadmudrivanje i zagrijavanje za vatromet pogodaka koji su uslijedili. Naime, u 14. minuti rezultat je bio 9:8. A onda su gosti čini se, namjestili svoje ruke i serijom 7:3, u 23. minuti bili na plus tri (15:12). Domaćin je odgovorio serijom 4:1 pa je u 28. minuti sve bilo kao na početku 16:16. Završnica ipak, pripada gostima koji na predah nose plus tri (17:20).

Uzbuđenja se nastavljaju i u drugom poluvremenu. Sada Varaždinci u samo sedam minuta uspijevaju ne samo stići prednost Gorice, već i povesti 23:22. I tako je bilo sve gotovo do samog kraja. Malo su vodili domaći, malo gosti. Ključni trenuci dogodili su se od 47. do 50. minute kada je varaždinski sastav uspio povezati čak četiri pogotka zaredom i otići na 34:31. Gorica to više nije mogla stići i okrenuti na svoju stranu, završilo je 39:38.

S devet pogodaka iz devet pokušaja sjajan je u domaćim redovima bio Petar Sklepić. Šest je bez promašaja dao Tin Šestak. Prvi strijelac Gorice bio je Jakov Dujić s 11 pogodaka, a tradicionalno dobar bio je i Hrvoje Ceković s osam zgoditaka.