Radnik dobiva dugoočekivano spomen obilježje u Parku dr. Franje Tuđmana

U legendarnoj Kolarevoj od 1947. do 1987. uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik koji su bili nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice
DSC_6666

Unazad pet-šest godina na susretima starih Radnikovaca pričalo se o spomen obilježju u legendarnoj Kolarevoj ulici, na mjestu nekadašnjeg sportskog života Velike Gorice i okolice. No, nikada se nije otišlo dalje od ideje, no sada je kako stvari stoje na red zahvaljujući gradonačelniku Krešimiru Ačkaru došla i realizacija. Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradski su vijećnici donijeli odluku o postavljenju spomenika SD Radnik u Parku dr. F. Tuđmane.

Kako nam je rekao gradonačelnik Krešimir Ačkar, skupina okupljena pod nazivom “prijatelji NK Radnika” došla je u Gradsku upravu s ovakvim prijedlogom, kako bi se na ovaj način svi mogli prisjetiti dana kada je Radnikovo igralište bilo u središtu grada. Kako stoji u obrazloženju lokacija se nalazi u istočnom dijelu Parka, uz polukružnu pješačku komunikaciju u smjeru sjever – jug i usklađena je s položajem postojeće infrastrukture. Predložena lokacija odabrana je zbog blizine bivših objekata i terena sportskog društva.

Spomen obilježje izradit će tvrtka Kova, od visoko poliranog crvenog prvoklasnog granita, a njegove dimenzije su 90x110x20 centimetara i okomitog natpisnog bloka 70x15x200 cm”. Između ostaloga na bazi se nalazi isklesana kamena lopta sive boje, dok je na okomitom bloku ugraviran je znak Sportskog društva Radnik, uz tekst: “Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaši; nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice.”

Grad
Hrvatska
Politika
Velika Gorica
Zagrebačka županija