U Saboru traje predstavljanje nove vlade

PRVI DAN SABORA: Ačkar i Plenković o bolnici u Velikoj Gorici

I dok oporba na razne načine spočitava novu većinu HDZ-a i DP-a, velikogorički gradonačelnik još jednom je pohvalio napore koje je Vlada u prošlom mandatu uložila u razvoj jedinica lokalne i regionalne samouprave
Zagreb: Andrej Plenkovic predstavlja Saboru novu Vladu Patrik Macek/PIXSELL

Mandatar za sastav nove Vlade HDZ-ov predsjednik Andrej Plenković u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, nakon čega će Sabor glasovati o povjerenju Vladi koja će imati 18 ministarstava. Kako je istaknuo Plenković uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska, pet je prioriteta što ih je u svom četverogodišnjem Programu zacrtala nova hrvatska Vlada.

I dok oporba na razne načine spočitava novu većinu HDZ-a i DP-a, velikogorički gradonačelnik još jednom je pohvalio napore koje je Vlada u prošlom mandatu uložila u razvoj jedinica lokalne i regionalne samouprave.

-Tada nismo niti slutili da će to biti razdoblje u kojem je ostvarena daleko najbolja suradnja Vlade RH prema svim načelnicima, gradonačelnicima i županima, što mogu osobno potvrditi na primjeru Velike Gorice, a vjerujem kako to mogu posvjedočiti i kolege iz oporbe koje ovdje sjede. osobno veseli što se u ovome programu nalazi toliko željena bolnica u Velikoj Gorici- kazao je Ačkar uz poruku;

-Ako se ovakva podrška nastavi, a vjerujemo da hoće, teško je biti neuspješan gradonačelnik, načelnik ili župan- zaključio je svoje izlaganje velikogorički gradonačelnik.

Plenković je potvrdio kako je dnevna bolnica u Velikoj Gorici projekt od velikog značenja za grad u kojem je u proteklom razdoblju realizirano više velikih projekata.

-Ja mislim da ovaj model suradnje s lokalnim zajednicama moramo pojačati i pomagati vam projektno, fiskalno i funkcionalno- poručio je Plenković.

 

Hrvatska
Izbor urednika
Politika
Velika Gorica