Propali Tenis centar Ive Majoli prodan za 22,2 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu riješio je da se od 22,2 milijuna kuna, za koliko su bile prodane nekretnine propalog Tenis centra Ive Majoli, razlučni vjerovnik Kermas energija, tvrtka obitelji poduzetnika Danka Končara, namiri s 21,5 milijuna kuna.

Sudsko rješenje uslijedilo nakon što je, na prijedlog novog vlasnika Tenis centra Iva Majoli, bjelovarske tvrtke IMN, prošlog mjeseca donesena odluka o brisanju zabilježbe o otvaranju stečaja tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice u zemljišnim knjigama, nakon što je IMN-u dopušten upis vlasništva nad tenis centrom – igralištima, zgradama, restoranom i bazenom u elitnoj zagrebačkoj Jurjevskoj ulici.

Sud je prihvatio podnesak novog vlasnika koji se poziva na odluku od kraja studenoga kojom mu se dopušta upis prava vlasništva na više od 7000 četvornih metara zemljišta i nad nekretninama u nekadašnjem vlasništvu Ive Majoli, a u rješenju se ne navodi cijena po kojoj su preuzete nekretnine.

Novi vlasnik Tenis centra Iva Majoli je bjelovarska tvrtka IMN koju vodi Domagoj Sedlić, poduzetnik poznat po preuzimanju bjelovarskog silosa i najavi njegova rušenja i otvaranja shopping centra.