Program Filmska početnica donosi besplatne radionice u zagrebački Pogon

Radionice će se održavati nedjeljom, od 10 do 13 sati, 19. rujna, 26. rujna i 3. listopada
film filmska traka

Program Filmska početnica od 19. rujna donosi besplatnu radionicu, Medijski laboratorij, koja će se održati u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Radionica koju vode Vanja Babić i Vanda Kreutz je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, a za njih se potrebno prijaviti na stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr.

Na radionici će se, kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box…) stvoriti medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih će se vidjeti kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu.

– Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, bilježiti što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u neku svoju priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu, ističe se u najavi.

Radionice će se održavati nedjeljom, od 10 do 13 sati, 19. rujna, 26. rujna i 3. listopada.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo