PROBUDIO SE SDP: O bivšem direktoru GSG-a poslali priopćenje

O promjenama u GSG-u, gorički je SDP poslao priopćenje

GSG jutros je dobio novu direktoricu. Tomislava Landeku koji svoje djelovanje nastavlja kao direktor Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, naslijedila je Nevenka Škoro. Promjena je razbudila i čelnike goričkog SDP-a koji su se javnosti odlučili obratiti priopćenjem. Prenosimo ga u cijelosti;

“Još jedno veliko postignuće HDZ-a – jedan čovjek istovremeno vodi gradsku javnu tvrtku i županijsku javnu ustanovu. Nije metafizika, niti je čovjek Supermen.

Priča je prizemna. Prema mjerilima HDZ-a, normalna i svrsishodna. Jer, čovjek je Tomislav Landeka, kako sam sebe naziva, „stručnjak za energetsku obnovu zgrada“, i normalno je da je i dalje direktor Gradskog stambenog gospodarstva iako je već godinu i pol istovremeno i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Onaj Tomislav Landeka koji na reklamacije stanara kojima je kao stručnjak vodio energetsku obnovu odgovara „čekajte da se skupi 4-5 reklamacija, pa neće valjda majstori izlaziti na svaku pritužbu“, koji Gradsko stambeno gospodarstvo vodi popodne i subotom, osam sati tjedno, kojemu su zbog nepridržavanja procedura internog bankarstva hakeri „dignuli“ 700.000 kuna pričuve koju plaćaju stanari. Onaj Tomislav Landeka koji vodi i Županijsku upravu za ceste, kojoj USKOK istražuje asfaltiranje cesta oko Zeline…

Nije Landeka glavni junak ove priče, on je samo epizodni lik, doduše s visokim činom potpredsjednika županijskog HDZ-a. Glavni junaci su oni koji su mu dvohljebništvo omogućili: čelnici HDZ-a Velika Gorica i političke opcije „Stjepan Kožić – nezavisna lista“, oni koji smatraju da na to imaju pravo, oni su gradonačelnici Grada i župan Zagrebačke županije Dražen Barišić/Krešimir Ačkar i Stjepan Kožić. Oni imenuju nadzorne odbore i upravna vijeća, tijela koja imenuju Landeku na poziciju dvohljeba.

Za razliku od navedenih dužnosnika, nama je ovo besramno. Pokazuje do sada nezabilježeni oblik i stupanj bahatosti, postavljanje podobnosti iznad javnih potreba građana. Niti stanari 368 objekata u gradu kojima upravlja Gradsko stambeno gospodarstvo ne zaslužuju „stručnjaka“ koji o njima brine osam sati tjedno, niti žitelji Zagrebačke županije zaslužuju osobu koja uz 1.230 km cesta i čiji rad propituje USKOK u „fušu“ brine i o stambenom fondu Velike Gorice. Pa makar taj „stručnjak“ bio i potpredsjednik HDZ-a Zagrebačke županije.”