PRIJE NEGO ZAIGRAŠ THE LAST OF US – Doznaj sve što trebaš znati

Drugi dio ove akcijsko pustolovne preživljavačke horor igre izlazi za svega 3 dana, no prije nego ju zaigraš, donosimo ti sve što trebaš znati o njoj
the-last-of-us-part-2-release-date

Naughty Dog igre su izrazito specifične i dobre, a The Last of Us nije iznimka. Ovaj PlayStation klasik, izašao je sada već davne 2013. godine i to za PS3. Kasnije je izašao remake za PS4, a za nekoliko dana izlazi nam Part II ove igre.

Zamislite da se nalazite u post apokaliptičnom dobu u Sjedinjenim Američkim Državama, a pred Vama se nalazi jedan vrlo jednostavan zadatak. Preživjeti. Improvizirano oružje, šuljanje i skrivanje su samo neke od Vaših sposobnosti, a usko surađujete s tinejdžericom po imenu Ellie. Iako su stealth, combat i avanture dio ove igre fantastični, ono zbog čega se ona igra i ono po čemu pruža jedinstveni doživljaj je upravo taj odnos između likova. Zanemarite sve druge igre, ni jedna on njih ne može Vam priuštiti toliko sirovu emociju, povezanost, ne može Vas toliko strastveno povezati da brinete za neki drugi lik iz igre kao što je to uspjelo igri The Last of Us.

Iako The Last of Us nije igra koja je najavljivala nastavak, niti ga igrači nisu pretjerano tražili, Naughty Dog je još jednom pokazao zašto se baš njihove igre toliko vole igrati. Iznenadivši nas sve evolucijom, ne samo kompleksne i brutalno dobre priče, nego i zadovoljavajuće evolucije originalne priče iz 2013. godine, donose nam The Last of Us Part II.

Započevši 4 godine nakon završetka originalne priče, ova igra nas vodi u uzbudljivu priču naše glavne junakinje Ellie, koja je krenula u osvetu koja Vam omogućuje trenutke izrazite nasilnosti u kojima postupate humano onoliko koliko je to moguće u post apokaliptičnoj igri. Prikaz likova je toliko specifičan da smo pozvani prihvatiti ih takve kakvi jesu što dovodi do suosjećanja s likovima iako se s njima ne slažemo. Igra nam donosi iskustva koja su izrazito pamtljiva po tome što su toliko izazovna i neugodna jer smo primorani djelovati samostalni, kao da smo i sami dio igre. Mehanike su poboljšane, priča je pojačana, a samo mjesto koje istražujete je zapanjujuće. Pronađite svoju priču u jednoj od mnogobrojnih bitaka koje se ovog puta vode na mnogo većim razinama, pa čak i na nekoliko katova zgrada. Dokažite sebi i drugima da imate ono što je potrebno da preživite u post apokaliptičnom svijetu.

Naughty Dog je uspio spojiti sve dobre karakteristike iz The Last of Us sa svojim drugih poznatim naslovima. Ovog puta nam donose dosta dinamičnije okruženje, više fluidan pokret koji dovodi do osjećaja užitka kada napravite upravo ono što se zamislili. Penjanje, šuljanje, pucanje i interakcija s drugim likovima nikada do sada nisu djelovali ovoliko stvarno.

The Last Of Us Part II je uistinu remek djelo, dosljedno svog prethodnika. Proživite ovu emocionalno slojevito lomljivu priču u stealth i akcijskog igri koja nudi zapanjujuću mogućnost istraživanja snage i krhkosti ljudskog duha!

Play Station 4 ima jedan od njegovih najbolji ekskluzivnih naslova u jednoj od generacijski najbolje igre.

Hrvatska
Tehnologija
Zanimljivosti